Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Kvinna som ler.

​Arbete

Dalarna har en mångfacetterad arbetsmarknad - stål- och pappersindustri, hög­teknologiska företag, högskola och 30 000 företag. Länet genomgår en omfattande generationsväxling. 15000 personer går i pension de närmaste åren och väl­utbildad arbetskraft behövs.

Falun är residensstad. Här finns Länsstyrelsen Dalarna, Högskolan Dalarna, Landstingets huvudkontor och Falu lasarett med 3000 anställda. Men också många mindre tillväxtföretag som efterfrågar kompetent arbetskraft. Här finns jobb, om du är utbildad ingenjör, inom vården - läkare, sjuksköterska, barnmorska, psykolog- förskollärare eller kock.

Falu kommun har 4300 anställda och kommunen har ett bra arbetsgivar­varu­märke som attraherar många.

I kommunen satsar vi också på att skapa förutsättningar för alla falubor, även dem som står långt från arbetsmarknaden, att kunna försörja sig själva. Här sker en rad arbetsmarknadsinsatser i samarbete med andra myndigheter.

På de här sidorna kan du läsa mer om lediga jobb i kommunen och de arbetsmarknadsinsatser som kommunen gör, ofta i samarbete med Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och kommunens socialtjänst. Vi vill att alla våra invånare ska få möjligheter till egen försörjning.

Se lediga jobb

Sidan uppdaterad 2019-08-12