Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Jobba som lärare eller lärare i fritidshem

Vi söker lärare till Falu kommuns skolor. Är du den vi söker?

Jobba inom Falu grundskola

Tusentals underbara, galna och kloka elever. Hundratals roliga, kompetenta och omtänksamma pedagoger. Ett tjugotal engagerade, nytänkande och hängivna rektorer.

Inom Falu grundskola finns oändliga möjligheter och potential. Falu grundskola består av 25 skolor och dessutom vår mottagningsenhet Centrum för flerspråkighet. Våra skolor ligger både på landsbygden och i stan.

Vi i Falu grundskola har fantastiska jobb men vi har också stora utmaningar, eftersom vårt uppdrag är avgörande för våra elevers framtid och kräver vårt yttersta varje dag. Vi jobbar för att varje elevs tid i grundskolan ska bli så bra som möjligt och att de får med sig en kunskapsbas att bygga vidare på, för att kunna leva i framtidens samhälle. Vårt mål är en meningsfull skola som berikar alla – varje dag.

Se alla lediga tjänster på Falu kommun

Utbilda dig till lärare och få lön samtidigt

Vi har tillsammans med Högskolan Dalarna, tagit fram utbildningsmöjligheter som innebär att du kan utbilda dig till lärare samtidigt som du jobbar hos oss och får lön:

Utbilda dig till lärare och få betalt under studietiden

Varför ska du välja att jobba hos oss?

Många kompetenta kollegor

Inom Falu grundskola är vi ca 800 medarbetare som jobbar för elevernas bästa. Vi har en hög andel lärare som är behöriga och legitimerade, vilket innebär att kollegiet har en mycket god kompetens. Tillsammans har våra medarbetare en enorm erfarenhet och kunskaper att dela med sig av.

Förstelärarna hos oss har tydliga uppdrag på sina respektive skolor och har en stor del i skolornas utveckling. Som ny medarbetare hos oss erbjuder vi dig en introduktion till det nya arbetet och ett varmt mottagande. Vi är ett starkt team med ett av Sveriges viktigaste jobb.

Kontinuerlig vidareutbildning

Närvarande rektorer och kollegialt lärande är viktigt för oss. Vi är övertygade om att det ger oss en arbetsmiljö som hjälper både elever och pedagoger att lyckas med sina uppdrag. Vi utvecklar hela tiden forum för reflektion och samarbete inom och mellan skolorna. Vi ordnar ämnesträffar och workshops kring utvecklingsfrågor, där lärarna kan utbyta kunskap och erfarenheter med lärare från andra skolor.

Inom Falu grundskola har alla, även du, möjlighet att utvecklas genom att ta ett ledaransvar i olika utvecklingssatsningar. Vårt gemensamma fokus är att fortsätta utvecklingen mot en ännu mer motiverande och stimulerande undervisning.

Hög kvalitet

Falu grundskola ligger i topp i landet när det gäller elevernas känsla av trygghet i skolan. 95 procent av eleverna i Falu grundskola har svarat att påståendet ”Jag känner mig trygg i skolan” stämmer helt och hållet eller att det stämmer ganska bra.

Vi arbetar för ett öppet och varmt klimat för alla medarbetare och elever, vilket ger en grund för goda inlärningssituationer och en god arbetsmiljö. Eleverna i Falu grundskola tycker även att de får god hjälp av lärarna. 93 procent menar att påståendet ”Lärarna i min skola hjälper mig om jag behöver det” stämmer helt och hållet eller stämmer ganska bra.

Upptäck våra grundskolor

Läs mer om Falu kommun som arbetsgivare Öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterad 2022-06-15