Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Publicerad

Vill du jobba mitt i historien i sommar?

Här vid Falu Gruva får du skapa historia varje dag – vi väcker liv i århundraden som passerat på den här platsen med tusen år av historia. Arbetsuppgifterna är omväxlande och kreativa samtidigt som de är utvecklande och lärorika.

Inför högsäsongen 2023 söker vi ett antal nya medarbetare.
Vi söker dig som är flexibel och känner dig bekväm med följande roller: guide under jord i gruvan med ansvar för en grupp besökare, receptionist, museipersonal, butikspersonal och förare av vårt eltåg ”Lilla Gruvtåget”. Rekommenderad ålder på sökande är 18 år och att du talar flytande svenska och engelska, men gärna även tyska eller andra språk.
Tidigare erfarenhet av kassa, butik och B-körkort är meriterande.

Gillar du teater?

Vi söker dig som vill flytta in våra gruvarbetarbostäder, från 1890-talet och 1950-talet. Du tillbringar hela arbetspasset i roll och interagerar med besökarna och de andra familjemedlemmarna. Erfarenhet av skådespeleri, lajv, historiskt återskapande eller annat är meriterande. Förutom arbete i roll ingår även arbetsuppgifter i reception och att köra vårt eltåg.

Om vår högsäsong

Vår högsäsong sträcker sig från vecka 25 till vecka 33. Vi söker dig som vill och kan jobba vecka 27-vecka 33. Under de veckor som arbetet varar beviljas inga extra ledigheter. Nyanställda vid Falu Gruva får digital utbildning inför sommaren under våren samt under v.24 på plats. Närvaro vid utbildningen är obligatorisk.

Så här ansöker du

Fyll i formuläret på vår webbsida: Jobba hos oss - Falu Gruva Länk till annan webbplats.

Frågor?

Mejla rekryteringsansvarig Johanna Lindén Nybelius på johanna.linden.nybelius@falugruva.se.

Sidan uppdaterad 2023-02-02