Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Bild på mall som visar måtten

Vision för destinationen

En av de absolut viktigaste förutsättningarna för att vi ska bli framgångsrika i Falun är att alla aktörer drar åt samma håll. Den första fråga vi ställde oss i arbetet var därför ”vart vill vi?”. Var vill vi befinna oss om några år? Vad ska vi skapa tillsammans? Visionen ska uttrycka vår gemensamma bild av ett önskvärt framtida tillstånd. Den skall ge oss kraft och riktning. Allt vi gör ska föra oss närmare visionen. Vår vision är att Falun ska vara:

En genuin destination i världsklass

En destination

Att bli en destination är vår viktigaste ledstjärna. Vi har idag många intressanta besöksanledningar och vi vill att dessa ska samverka i större utsträckning. På så sätt blir Falun en destination dit man åker för flera dagars vistelse, tack vare vårt rika utbud av varierande besöksmål och upplevelser.

Genuin

Falun har naturliga förutsättningar för genuina upplevelser, vi har starka traditioner och en spännande historia. Det här vill vi bygga vidare på. Att åka skidor i samma spår som världsmästare, besöka Falu Gruva med dess långa historia, blicka ut över samma landskap som Carl Larsson eller vandra i närliggande stämninsfulla gammelskogar är upplevelser vi kan utgå ifrån. Att ständigt utveckla och bygga vidare på dessa gör oss trovärdiga, attraktiva och lockar besökare.

Världsklass

Vi vill att hela destinationen, vårt utbud och vårt värdskap ska vara av världsklass. Det betyder att vi ska vara ledande inom våra temaområden. Redan idag har vi världsklass på vår skidstadion, vår mountainbikearena och våra långfärdsskridskoisar. Dessutom befinner vi oss i ett av Unesco utsedda världsarv. Gruvan, tillsammans med delar av staden, utgör en unik plats som har haft avgörande betydelse för Sveriges utveckling som en ledande industrination. Genom samarbeten, utveckling och framtidssatsningar ser vi att världklass kan skapas inom en rad områden och profilbärare.

Sidan uppdaterad 2022-03-16