Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Bild på mall som visar måtten

Stödassistent/Boendestödjare

Vill du arbeta med att motivera, stödja och stärka personer med funktionsnedsättning? Att arbeta som stödassistent/boendestödjare ger dig en konkret möjlighet att göra skillnad i en annan människas liv.

Är du stabil, inkännande och bra på att ligga steget före? Är du anpassningsbar i ditt sätt att bemöta personer med olika behov och förutsättningar? Att arbeta som stödassistent/boendestödjare är väldigt givande och tycker du att beskrivningen ovan passar in så kan det vara rätt arbete för dig.

Hos oss på omvårdnadsförvaltningen finns en stor bredd av arbetsplatser. Du kan arbeta på något av våra boenden eller i personers bostad. Vi har även korttidshem där barn- och ungdomar med olika funktionsnedsättning erbjuds vistelse för rekreation och miljöombyte.

Dessutom söker vi semestervikarier inom vår korttidstillsyn där vi tillbringar våra dagar tillsammans med skolungdomar över tolv år som har olika funktionsnedsättningar och ett tillsynsbehov under lov samt före och efter skoldagen.

Arbetet som stödassistent/boendestödjare är intressant, givande och utmanande. Hos oss är ingen dag den andra lik! Tillsammans hittar vi på olika aktiviteter som exempelvis att åka på utflykt, baka, måla och pyssla i trädgården.

De vi är till för har alla olika behov av bemötande, service och stöd. Vi arbetar med en balans mellan struktur och flexibilitet för att möta de olika behoven och vi erbjuder stöd vid exempelvis handling av mat, personlig omvårdnad och andra vardagliga sysslor.

En stor del av arbetet innebär att motivera, stödja och stärka den enskilde så att vardagen fungerar. Vi utgår från varje enskild individ och arbetar för ökad självständighet. Dokumentation ingår i det dagliga arbetet.

Sidan uppdaterad 2023-11-09