Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Bild som visar vilken format det ska vara 922 gånger 935 pixlar

Projektet som blev en stor framgång

Projekt Framgången, Falu kommuns hittills största arbetsmarknadsprojekt, blir nu en del av den ordinarie verksamheten. Projektet avslutas med genomförandet av en slut- och spridningskonferens som hålls på Falu gruva i dag.

Projekt Framgången avslutades formellt den 30 december 2018 efter tre års verksamhet.

Projektet var finansierat av Europeiska Socialfonden (ESF) och syftet var att:

  • Hitta nya insatser och metoder för att stödja kommunmedborgare med ekonomiskt bistånd till en långsiktig egenförsörjning.
  • Att förbättra och systematisera samverkan mellan alla inblandade myndigheter – Socialförvaltningen, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Finsam Falun och Landstinget Dalarna – kring dessa kommunmedborgare.
  • Att förbättra och systematisera kontakterna med näringslivet, även det i samverkan.

- Vi har arbetat intensivt, utvecklat arbetssätt och har konkreta resultat att visa i alla ovanstående punkter. Resultat som visar att kommunmedborgare som gått med försörjningsstöd nu har kommit ut till arbete och studier genom ett nytt arbetssätt. Detta arbetssätt blir nu implementerat i Falu kommuns ordinarie verksamhet, säger Antonis Kassitas, projektledare för Framgången.

208 personer med i projektet

Totalt är det cirka 208 personer som deltagit i projektet: Kvinnor: 99, Män: 109, Utrikesfödda: 74.

67 personer har avslutats på arbete eller studier (32 procent), ytterligare 38 personer har avslutats av andra anledningar, 112 personer har fått arbetsträning/praktik/arbetsförmågebedömning och 48 personer går nu på arbetsträning.

Ett antal personer har också förts ut till servicespåret (DUA) eller barn- och lekspåret (Handslaget).

Dagens slut- och spridningskonferens blir avslutningen på projektet:

- Syftet med konferensen är att skildra vår förändringsresa under de tre senaste åren. Berätta om hur riktig samverkan kan gynna människor i behov av stöd, beskriva vårt konkreta arbete för näringslivets kompetensförsörjning och visa projektets resultat, säger Antonis Kassitas.

Sidan uppdaterad 2019-01-21