Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Bild som visar vilken format det ska vara 922 gånger 935 pixlar

Sara hittade ny personal till skolan på kompetensmässan

Det är många som konkurrerar om arbetssökande personal på arbetsmarknaden. När Östra skolan i slutet av 2018 letade efter personal valde de att ha en egen monter på rekryteringsmässan – ett bra val med facit i hand.

Det började med att Sara Moghaddas, biträdande rektor på Östra skolan, behövde uppdatera sin vikarielista med fler personer som man kunde ringa in för jobb som vikarier när det behövdes. Det slutade med att Östra skolans personal utökades med flera efterlängtade personer.

– Det gick oerhört bra på rekryteringsmässan. Många var intresserade och vi fick många sökande. Det var kö till vår monter och vi fick organisera oss och ta emot cv, personligt brev och sedan höra av oss i efterhand, säger Sara Moghaddas.

Sara träffade under mässan flera intressanta arbetssökande och började efter mässan att ringa upp dem.

– Det är ett bra sätt att träffa många sökande och om det behövs så finns möjligheter att svara på frågor och berätta om vad olika tjänster kan innebära. Det är inte alla som vet det och då är det ju svårt att få sökande till de tjänsterna också.

Att söka personal på rekryteringsmässor är något som Östra skolan kommer att fortsätta med som ett led i sin rekryteringsprocess.

Sidan uppdaterad 2019-04-29