Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Bild som visar vilken format det ska vara 922 gånger 935 pixlar

Processoperatörer utbildas i Falun

Jobbspår är ett bra sätt att möta kompetensförsörjningsbehovet. Vuxenutbildningen utökar nu sitt samarbete med ytterligare fyra företag och utbildar nu 15 personer till processoperatörer. Orkla, Leax, Svenska Krämfabriken och Semper är företagen som nu inom tio veckor får möjlighet att tillgodose sitt behov av kompetent personal.

Det är inom ramen för Delegationen unga och nyanlända till arbete som utbildningsplatserna skapas. Falu kommun erbjuder bland annat jobbspår i samarbete med arbetsgivare och Arbetsförmedlingen. Syftet är att tillgodose företagens behov av kompetent personal och samtidigt förbättra ungas och nyanländas möjligheter att etablera sig på arbetsmarknaden.

– Vi ser fram emot att testa denna möjlighet att hitta arbetskraft. Vid ett lyckat utfall är alla inblandade vinnare; företag, individer och Falu kommun. Skapandet av utbildningen har fokuserat på de praktiska krav och behov som finns i våra verksamheter. På ett konstruktivt och pragmatiskt sätt har vi tillsammans skapat ett bra utbildningskoncept, säger Jörgen Svan, Head of Supplychain planning and logistics på Orkla i Falun.

Behovsanpassad utbildning

De olika jobbspåren byggs utifrån arbetsgivarnas behov. Vuxenutbildningens uppdrag är att se till att individerna har den utbildning och kunskap i arbetslivet som behövs för respektive arbetsplats.

Det är Arbetsförmedlingen som hänvisar deltagare till utbildningen. Arbetsgivaren är delaktig i vuxenutbildningens arbete med att utforma utbildningen, och bistår också med arbetsplatsförlagt lärande under utbildningstidens gång.

– För oss är det viktigt att skapa utbildningar som leder till arbete. Vår övertygelse är att individer som får rätt förutsättningar kan få en anställning på kort tid. Därför är våra utbildningar utformade efter arbetsgivarnas behov och varje persons förutsättningar, säger Sofie Viklund, vuxenutbildningschef i Falu kommun.

Fin riktad rekryteringsmöjlighet för företag

Möjlighet att skapa skräddarsydda utbildningar via jobbmatchning finns Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. självklart även för fler företag.

– Vi kan starta utbildningar inom sex veckor från första mötet med arbetsgivaren, säger Sofie Viklund.


Sidan uppdaterad 2019-04-15