Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Personerna bakom yrkesmässan står och håller upp ett diplom

Yrkesmässan får pris som "Årets initiativ"

Falu kommun och Yrkesmässan får pris som "Årets initiativ" av Falun Borlänge-regionen. Syftet med Yrkesmässan är att stärka kopplingen mellan skola och arbetsliv, och att högstadieelever och arbetsgivare får möjlighet att mötas.

– Efter att ha funderat igenom våra olika kategorier, så tycker vi att Falu kommun har gjort sig väl förtjänade av utmärkelsen ”Årets initiativ” för arbetet med Yrkesmässan. Stort grattis, och vi vill verkligen uppmuntra och lyfta fram engagemanget som ni gör, säger Pierre Mörck, kommunikatör arbetsmarknadskunskap Falun Borlänge-regionen.

– Det betyder såklart väldigt mycket för oss. Det ligger ett hårt arbete bakom och ett stort engagemang från projektgruppen så det är jättekul att vårt arbete uppmärksammas. Det ger massor av ny energi inför fortsatt arbete, säger arrangören Alexandra Carlsson, HR-strateg.

Vad tyckte eleverna, skolan och företagarna som var med?

– Vi ville skapa en arena där lokala företag och framtidens medarbetare kunde mötas, där vi kunde sätta skolarbetet i ett verklighetsperspektiv och marknadsföra våra olika yrken och det tycker jag att vi lyckades bra med. Vi fick spontan positiv feedback under dagen från både elever, lärare och medverkande företag som tyckte att Yrkesmässan var ett lyckat koncept. Utvärderingen som vi gjorde visar också på ett lyckat resultat.

Yrkesmässan är nu obligatorisk

Yrkesmässan är nu obligatoriskt för samtliga elever i årskurs 8 och ska vara en kick-start inför kommande gymnasieval.

–Vi har redan nu satt igång projektarbetet för Yrkesmässan 2019, så om inget går fel så blir det Yrkesmässa igen under Faluns företagarvecka tisdagen den 12 november, avslutar Alexandra Carlsson.

Sidan uppdaterad 2019-05-10