Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Bild som visar vilken format det ska vara 922 gånger 935 pixlar

Kompetensmässan – viktigt forum för att hitta arbetskraft

Kompetensmässan står inför dörren den torsdagen den 19 mars i Sporthallen på Lugnet. För företaget Lystra personlig assistans AB är kompetensmässan ett viktigt forum för att hitta personal.

Företaget finns i åtta städer runt om i Sverige, bland annat Stockholm, Göteborg, Sundsvall och Luleå. I Falun finns företagets största kontor och behovet av att hitta personal, och framför allt semestervikarier är stort.

– Jag ser fram emot Kompetensmässan som kommer nu. Den håller väldigt bra kvalitet och vi har ju en större rekrytering på gång inför sommaren. Behovet är stort inför semestrarna, men vi har även ett stående rekryteringsbehov året runt, säger uppdragschef Monica Malm.

Företaget omsätter ungefär 200 miljoner kronor årligen och har omkring 1000 personer på lönelistan. Samtliga som lämnar in sin CV på kompetensmässan kontaktas.

– Vi behåller alla CV i vår bank. Efter förra mässan anställde vi tre personer av de som vi hade på intervju, säger Monica Malm.

Givande jobb

Vad man gör när man jobbar som assistent till en person varierar då behoven av assistans är individuella. Monica Malm trivs bra på med variationen.

– Man går med glädje till jobbet. Man får jobba med alla delar, hjälpa, stötta och lyfta och man har med människor att göra. Det är otroligt givande, säger hon.

– Och man får även direkt återkoppling. Nyligen hade vi en man som valde att fira sin födelsedag hos oss här på kontoret istället för att gå ut på restaurang. Han kan inte prata själv men man såg hur nöjd han var och bara lyste. Det känns underbart, säger Jesper Gullstrand som är vd.

Stort rekryteringsbehov

De kommande åren förutspår företaget ett fortsatt stort rekryteringsbehov.

– Vi står inför ett stort kompetensbehov och behöver fortsätta samarbetet med kommuner och andra intressenter på orterna. Jobbspår är också jättebra och nästa gång vill vi vara delaktiga där med, säger Jesper Gullstrand.

Kontakt

Vill du som företagare vara med på mässan, eller har du som arbetssökande frågor kontakta:

Amel Mujic, integrationssamordnare, via e-post: amel.mujic@falun.se eller telefon: 023-82879

Caroline Haeffner, kompetenslots, e-post: caroline.haeffner@falun.se eller telefon: 023-87882

Sidan uppdaterad 2020-09-01