Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Bild som visar vilken format det ska vara 922 gånger 935 pixlar

Våra ungdomar behöver sommarjobb

Vi är medvetna om att situationen kan var ansträngd för många verksamheter idag, men vi vill vädja till de som har en möjlighet, att erbjuda ungdomar en meningsfull sysselsättning under några veckor i sommar.

I år handlar möjligheten för våra ungdomar att få ett sommarjobb om mer än vikten att få en introduktion till arbetslivet.

– Covid-19-situationen i samhället drabbar våra ungdomar på olika sätt. Man har kanske haft distansutbildning en längre tid, känner oro för sin framtid, oro för sina föräldrar som kanske drabbats i form av uppsägning eller permittering och har i och med detta också tappat sitt vanliga nätverk för att få sommarjobb, säger Maria Jonsson, chef för sektor arbetsmarknad, integration och kompetens, Falu kommun.

Tillgången på feriejobb i år har dessutom minskat då stora delar av de kommunala sommarjobben fallit bort. Anledningen är att vissa arbeten kräver strikta riktlinjer för hur de ska utföras, till exempel inom omvårdnad.

Förlängd ansökningstid och fler får föreningsstöd

Föreningar som anställer ungdomar mellan 16-19 år för arbete under sommarlovet kan söka om ekonomiskt stöd från kommunen. OBS! Ett villkor är att föreningen är registrerad och godkänd som allmännyttig förening hos Kultur- och fritidsnämnden .

– Ungdomarna vill jobba i sommar och därför behöver vi hjälpa till att satsa på dem! Vi förlänger därför ansökningsperioden för att söka ekonomiskt stöd för feriearbete för våra föreningar, till och med 11 maj och vi kommer öka antalet som får beslut om föreningsbidraget, meddelar Maria Jonsson.

Kontakt

Verksamheter som har möjlighet att ta emot sommarjobbare i sommar, men som inte riktigt vet hur eller har behov av matchning, kan ta kontakt med Kristina Åkerblom på telefonnummer 023-876 55 (föreningar) och 023-87982 (företag).

Relevanta länkar

Information och ansökan om föreningsstöd för feriejobb

Sidan uppdaterad 2020-04-27