Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Anställda, chefer och personer från Falu kommun ,utanför företaget Förlagssystem i Falun

Jobbspår – ett effektivt sätt för anställning

Joakim, Ibrahim och Michael har nu jobb på Förlagssystem. De avslutade just utbildningen jobbspår med inriktning lager och anställdes därefter direkt av Manpower. Det är tredje gången som jobbspår ordnas tillsammans med Förlagssystem och Manpower.

Med nära 600 sökande till sommarens 50-tal platser på Förlagssystem så känner sig Joakim Söderberg, Michael Nzinpa och Ibrahim Adam väldigt glada.

- Det känns bra att man tjänar pengar och jobbar. Innan så var jag hemma hela tiden och funderade mycket över jobb och när man kan hitta ett, det var inte roligt. Nu känner jag mig jättebra, säger Ibrahim Adam.

- Nu kan man planera livet på ett annat sätt, betala hyran själv utan att behöva socialtjänsten, säger Michel Nzinpa.

- Det känns jättebra, det har varit lärorikt och kul. Det var bra att vi fick praktiktid för att bli upplärda här direkt på Förlagssystem, säger Joakim Söderberg.

Jobbspår lager för tredje gången

De har alla tre fått lära sig ett nytt yrke genom både teori och praktik. Arbetssättet med att finnas direkt ute på företagen är en stor fördel.

- Det är en jättebra chans att lära upp personer från grunden. Nu kan man planera, testa och det har varit en fantastisk chans och jag har haft kul själv också, säger Björn Almebrandt från Förlagssystem.

Det är för tredje året som jobbspår lager anordnas tillsammans med Yrkesakademin, Manpower och Förlagssystem. Utbildningen hade just börjat när coronaviruset började ge restriktioner på olika håll i samhället. Men, praktiken kunde ändå genomföras och de teoretiska momenten har skett genom distansundervisning. Nu har alltså ytterligare 15 elever gått ut, varav 10 jobbar på Förlagssystem.

Utbildning efter behov

Vuxenutbildningen i Falun har lång erfarenhet av att göra jobbspår tillsammans med olika företag eller den egna organisationen. Vi skräddarsyr utbildningar utifrån en eller flera arbetsgivares specifika kompetensbehov. Ett jobbspår kan pågå i några veckor till några månader, beroende på kompetensbehov.

- Från det att vi är överens om ett samarbete så startar utbildningen redan inom fyra till sex veckor. Målet är att deltagarna ska bli anställningsbara och få jobb på företaget, säger Sofie Viklund, som är chef för Vuxenutbildningen i Falu kommun.

Jobbspår är kostnadsfritt.

Sidan uppdaterad 2020-07-03