Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Bild som visar vilken format det ska vara 922 gånger 935 pixlar

Falun förlänger insatsen med stödlots

Stödlots, eller K.R.O.K som står för kompetens, rådgivning, omställning och koordinering är ett projekt som ger små och medelstora företag i Dalarna stöd för att möta konsekvenserna av covid-19 och för att stå bättre rustade när pandemin är över.

Projektet är finansierat av den Europeiska Regionala Utvecklingsfonden, Region Dalarna och Region Värmland. Projektet pågår t o m 31 december 2022.

15 maj 2021 avslutades fas 1 i lotsinsatsen. Där Falun Borlängeregionen och kommunernas näringslivskontor haft personer dedikerade till att kontakta företag och stöttat dem kring vilka stöd som finns att söka samt lotsat företag till passande projekt och åtgärder.

Falun har valt att förlänga denna insats till 31 december 2021, Kenneth Magnusson och Helena Hansson fortsätter som Stödlotsare. Lotsandet har hittills varit väldigt värdefullt för kommunens företag. Lotsinsatsen förlängs därför och vi befinner oss fortfarande i pandemin och vet att det finns utmaningar att hitta rätt bland stöd och åtgärder hos många företag.

Till företagare i Falu kommun – om du inte hört från oss än så hör gärna av dig för att hitta rätt bland stöd och åtgärder.

Områden som företagare kan få hjälp med och som Stödlotsarna kan guida till:

· Guidning till Regeringens stödinsatser

· Rådgivning

· Affärsmodeller och affärsidéer

· Hållbarhet som konkurrensfördel

· Identifiering av nya kundgrupper och marknader

· Digitalisering

· Kommunikation

· Samarbeten

Kontakt vad gäller förlängningen av Stödlots: Helena Hansson 023- 820 38, Kenneth Magnusson: 023-821 23

Sidan uppdaterad 2021-06-02