Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Folk som går utanför det vita Rådhuset med höstfärger på träden.,

Falun tappar lite i ranking av företagsklimat

Falu kommun hamnar på plats 176 i den årliga rankingen av kommunernas företagsklimat som Svenskt näringsliv presenterar.

– Vi tappar visserligen två placeringar jämfört med ifjol, men det är extremt lite. Vi har fortfarande en bra trend, säger Linda Norén, kommunens näringslivschef.

212-180-200-185-174-176.

Där har ni Falu kommuns placeringar de sex senaste åren i rankingen.

– Ser man till det sammanfattade omdömet för Falun så går det upp plus 7. Vi jobbar vidare med vår näringslivsstrategi, som vi så klart tror ska göra att vi förbättrar vårt företagsklimat, säger kommunalrådet Mats Dahlberg (M).

Falun nia i länet

I rankingen är Vansbro länsetta med en 32:a plats, och Falun är på nionde plats om man ser till rankingen bland dalakommunerna.

– Jag har en ständigt pågående dialog med Henrik Navjord, som är regionchef på svenskt näringsliv. Han har varit med från starten av vårt arbete med näringslivsstrategin och påtalar att Falun gör ett bra jobb och ser att vi vill framåt och driva på förbättringar. Vi har ett bra utgångsläge nu kopplat till att vi nu tar fram en näringslivsstrategi, säger Linda Norén.

Sidan uppdaterad 2021-09-22