Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Ett par från Grycksbo ler in i kameran

Fredrik Ericsson och Erika Ängsås, Toppfysik och Mojsen B&B, Grycksbo

Möjligheter på landsbygden i fokus

I projektet Vi Landsbyggare får du möjlighet att lyssna till olika personer som förverkligat sina drömmar på landsbygden i Falun. I en tid då många drömmer om att bo och driva verksamhet på landet visar det nationella projektet Vi Landsbyggare att det är möjligt. Hör Faluns landsbyggare berätta om deras resa i Grycksbo, Sågmyra, Enviken, Vika, Sundborn och Boda.

Falu kommun deltar sedan 2020 i det nationella projektet Vi Landsbyggare. I en tid där landsbygden är trendigare än någonsin vill projektet förstärka den positiva bilden av landsbygden och visa på drivkraft, det kreativa entreprenörskap som finns och uppmuntra fler att förverkliga idéer och driva sin verksamhet.

– Genom att lyfta fram driftiga entreprenörer hoppas vi att vi inspirerar en och annan att ta steget att förvekliga sina drömmar på landsbygden, säger Martina Nilsson, landsbygdsutvecklare och projektledare för Landsbyggare Falun.

Landsbygdens ambassadörer

Några av Falu kommuns Landsbyggare porträtteras i film, och andra säger sin mening i text.

– Vi hoppas att de kan verka som ögonöppnare både för Faluborna och de som funderar på att flytta tillbaka eller söker ett kreativt klimat för att förverkliga sina affärsidéer eller projekt, säger Martina Nilsson.

De Landsbyggare från Falun som porträtteras i film är:

  • George Grigoriadis, Fotograf, Enviken
  • Håkan Hedman, SportEwa, Sundborn
  • Marcus Eldh, Wild Sweden, Boda
  • Helena och Per Tysk, Tyskgården och Petite Spa, Enviken
  • Malin och Tomas Nilsson, Urhästar, Grycksbo
  • Dan Kjellberg, Maskinsystem, Vika
  • Vera Hellström, Veras bageri och catering,
  • Fredrik Ericsson och Erika Ängsås, Toppfysik och Mojsen B&B, Grycksbo

Se filmerna från Falun här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Förverkligar drömmar

– Många drömmer om att bo på landet, men alla vet kanske inte om att det är möjligt. Med Landsbyggare-kampanjen vill vi skapa stolthet och lyfta fram inspirerande entreprenörer här i vår egen kommun, samtidigt som vi bidrar till att skapa en plats som drivna företagare och människor vill vara en del av, säger Martina Nilsson.

Det övergripande syftet med projektet Vi Landsbyggare är att visa upp en äkta bild av landsbygden och möjligheterna som finns. En kreativ landsbygd som sprudlar av drivkraft och liv.

– Drivna entreprenörer bygger landet, skapar sysselsättning och bidrar samtidigt till att skapa en attraktiv plats som kan locka kapital, kompetens och drivkraft.

Landsomfattande projekt

Idag är fem geografiska områden anslutna till projektet Vi Landsbyggare, och ytterligare sex områden är på gång med kampanjer. Deltagandet är möjligt genom Leaderprojektet Platsmarknadsföring Falu kommun som genomförs ihop med Falu kommunbygderåd. Det har fått stöd genom den Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.

Läs mer om Vi Landsbyggare här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Sidan uppdaterad 2022-04-07