Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Tre tjejer står i klassrum och diskuterar och tittar på telefon

Kommunen avsätter resurs för att hjälpa unga företagare

Falu kommun startar nu en UF-lots (ung företagsamhet), för att göra det enklare och smidigare för unga företagare. För ett UF-företag finns det många frågor och däribland frågor som behöver svar från kommunen.

Vet man inte vem man ska vända sig till i en särskild fråga så kan det vara svårt att hitta rätt. Genom kommunens UF-lots får UF-företaget bättre service kopplat till sitt ärende.

UF-lotsen stämmer av med UF-företaget och vid behov erbjuds företaget träffa alla berörda tjänstemän vid ett möte för att hantera ärendet på ett så smidigt och effektivt sätt som möjligt. Lotsfunktionen samordnas av näringslivskontoret.

– Många av kommunens UF-elever är våra framtida företagare och det viktigt att vi kan ge dem den hjälp och stöd som de behöver. De är ofta på hugget och vill gärna ha svar på sina frågor snabbt. Som ny företagare finns det många lagar och regler att förhålla sig till, så det är toppen att det finns en UF-lots som kan hjälpa till att svara på dessa frågor, det ska vara lätt att göra rätt, säger Björn Ljungqvist (M), ordförande barn- och utbildningsnämnden.

UF-lots på prov under 2022

Som en del i den nya näringslivsstrategin samverkar Falu kommun med Ung Företagsamhet Dalarna för att öka nyföretagandet och entreprenörsdrivet bland unga i kommunen. UF-lotsen kommer att finnas på prov under 2022.

– Jag tycker att UF-lotsen är ett väldigt bra initiativ. Vi har fantastiska UF-lärare, men ibland behöver eleverna även stöd från kommunen, speciellt när det kommer till frågor som bara kommunen kan svara på. Samverkan är viktigt för oss, tillsammans är vi starkare och vi kan ge ett mycket bättre stöd till våra UF-elever, säger Johan Svedmark, skolchef.

Läs mer och se kontaktuppgifter till UF-lotsen

Sidan uppdaterad 2022-05-12