Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Per Kempe med hunden Messi

Per Kempe, VD för Bjursås Berg och Sjö, här tillsammans med sin hund Messi.

Stockholmaren som hittat hem i Falun

FOKUS BJURSÅS. Per Kempe är VD på Bjursås Berg & Sjö och känner att han hittat hem. I Falu kommun vill han bo och verka i resten av sitt liv.

Per, som kallas Pelle av de runt honom, flyttade till Dalarna för några år sedan och bodde länge i Sälen där han var delaktig i att driva Kläppen Skiresort anläggning. Han är uppväxt i Stockholm, där han både studerat och hann göra karriär, men drömmen om Dalarna har alltid funnits.

– Vi har mycket släkt här, så jag har alltid drömt om att även vi skulle bo på en gård i Dalarna, ha en skoter i garaget och jobba med skidåkning. Det är en förmån att få jobba med det man älskar och som är mitt största intresse.

Kom hit för en säsong – är fortfarande kvar

För sex år sedan drev han Bjursås Skicenter, som det hette då, under en säsong. Och området föll honom verkligen i smaken.

– Här finns ju både sommar och vinteraktiviteter, väldigt fina förutsättningar för att ta emot besökare året runt. Jag sa att ”Det här måste någon ta tag i långsiktigt och visa hur fint det är här”.

Och så blev det. Efter det tidsbegränsade uppdraget fick han erbjudande att köpa anläggningen

Allt finns som man behöver och lite mer därtill. Och sedan naturen och alla aktiviteter på det. Det är en fantastisk plats!

/Per Kempe, VD Bjursås Berg och Sjö

Per Kempe går upp i backen för att hämta hunden Messi.

Hunden Messi njuter också av sommar i skidbacken.

Både stad och landsbygd

Man skulle kunna tro att han bosatt sig på en fin gård i Bjursås, men så är inte fallet, än så länge i alla fall.

– Jag valde att bo inne i stan. Jag har tre barn och logistiken blev mycket lättare. Och, skulle jag bo nära backen så skulle jag nog jobba precis jämt. Samtidigt är det lockande med ett hus i byn – det är verkligen mysigt.

Något som hans följeslagare, beageln Messi nog inte skulle protestera mot.

– Men han är med på jobbet och han gillar det han med. Det är så härligt här, vi har verkligen hamnat rätt.

Naturen utanför knuten

Och, Falu kommun är kanske inte så långt från Stockholm i känsla som man tror. Per drar flera likheter.

– Allt finns ju här, precis som i Stockholm. Där håller man sig till sitt område, bor man tex i Vasastan så är det ju där man handlar, går ut och äter middag. Precis som här i Falu kommun. Allt finns som man behöver och lite mer därtill. Och sedan naturen och alla aktiviteter på det. Det är en fantastisk plats!

Det är nog lätt att bli hemmablind.

Bjursås Berg och Sjö

Per Kempe porträttbild

Namn: Per Kempe

Titel: VD Bjursås Berg och Sjö

Aktuell: Företaget Bjursås Berg och Sjö är nu Sveriges 18:e största skidanläggning och satsar de närmsta åren närmare en halv miljard kronor på att utveckla området med bland annat ett hotell och tillkommande BRF-lägenheter.

Sidan uppdaterad 2022-07-29