Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Medelstor förbränningsanläggning

Registrera medelstor förbränningsanläggning

Om en medelstor förbränningsanläggning (MCP) ska tas i drift eller om den har tagits i drift efter den 20 december 2018, behöver den registreras hos aktuell tillsynsmyndighet så snart som möjligt. För att anläggningen ska räknas som medelstor ska den totala effekten som är knuten till en och samma skorsten vara mellan 1 megawatt (MW) och 50 megawatt (MW). Om Falu kommun är din verksamhets tillsynsmyndighet ska du registrera anläggningen via e-tjänsten nedan. Förbränningsanläggningen får inte vara i drift utan att vara registrerad.

Registrera medelstor förbränningsanläggning (formulär) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats.

Kontrollera utsläpp genom mätning

Du har en skyldighet att kontrollera utsläppen i förbränningsanläggningen genom mätning, enligt 42-46§§ Förordning (2018:471) om medelstora förbränningsanläggningar. Mätning i rökgaserna ska göras av svaveldioxid, kvävedioxider, stoft och kolmonoxid. Dessa mätningar ska göras både vid nyinstallation och återkommande. En anläggning med begränsad drifttid ska mäta kolmonoxid.

Mer information om medelstora förbränningsanläggningar finns hos Naturvårdsverket:

Medelstora förbränningsanläggningar (Naturvårdsverket) Länk till annan webbplats.

Sidan uppdaterad 2023-12-08