Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Två män som tittar in i kameran

Peter Bellskog till vänster och Sven Bichis, Svens Skogsvård, till höger

Hittade sin kollega via Jobbmatchning

Peter Bellskog har arbetat som arborist och klättrande trädfällare i 16 år. Nyligen anställde han sin första medarbetare som han fann via Jobbmatchning Falun.

Som arborist jobbar Peter med att beskära träd och att ta ner träd som inte går att fälla från marken. Uppdragen utförs i Dalarna med omnejd och han arbetar ofta tillsammans med sin kompanjon Sven Bichis som har företaget Svens skogsvård.

Viktigt att hitta rätt person

Eftersom det finns många uppdrag för duktiga arborister bestämde sig Peter för att hitta en medarbetare, någon att anställa i sitt aktiebolag P Bell AB. Tack vare Jobbmatchning Falun fann han sin nya kollega som tidigare fått utbildning och motorsågskörkort som kommunen ombesörjt.

– För en liten företagare är det känsligt att anställa. Man vill ju verkligen hitta någon som är bra och det har jag gjort nu, säger Peter.

En enorm kraft i många ungdomar

Han ser ett behov av kompetent arbetskraft i arboristbranschen, men det är inte helt lätt att hitta rätt personer. Det fysiskt krävande arbetet innebär att ständigt klättra och släpa tunga träddelar.

– Det finns många som har motorsågkörkort, men få som jag skulle anställa. Det är svårt att hitta människor med rätt arbetsanda och som kan arbeta hårt idag, säger Peter. Den jag har hittat nu genom jobbmatchningen är precis rätt person.

Sidan uppdaterad 2020-10-15