Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

En kvinna som ler och tittar in i kameran

Kompetensmässan blev vändningen för Erika

I november var Erika Gillberg arbetslös. Hon hade inga större förväntningar på kompetensmässan, men bestämde sig för att gå dit och se sig omkring. Ett lyckokast skulle det visa sig.

Erika Gillberg har tidigare jobbat inom restaurangbranschen där det är mycket säsongsbetonat arbete. Under hösten 2018 var hon arbetslös men ville gärna jobba med något.

Erika bestämde sig för att gå på kompetensmässan och titta lite vad det var.

– Jag hade inga förväntningar när jag kom dit och kände mig öppen för det mesta, säger Erika Gillberg.

Blev intresserad av Östra skolan

Hon gick runt och hörde sig för bland montrarna hos de företag och organisationer som fanns på plats. Östra skolan var en av de montrar som Erika besökte.

– Jag fastnade för Östra skolan. Jag har haft en tanke tidigare på att komma över i skolans värld men visste inte riktigt hur. Jag är barnskötare och har en påbyggnadsutbildning.

Fick jobb

Östra skolan fastnade även för Erika och redan den 7 januari 2019 började hon sin anställning som fritidsledare.

– Det känns jättebra. Framför allt med eleverna, det är fantastiska elever och jag trivs i arbetsteamet, det är otroliga kollegor.

Att ha ett jobb att gå till betyder mycket för Erika.

– Det är som dag och natt. Det är jätteskönt att ha ett arbete att gå till, både socialt och att man har en plats i samhället och det känns bra att jag kan bidra med de kompetenser jag har i ett större sammanhang.

Två gånger per år

Kompetensmässan anordnas av Falu kommun, Arbetsförmedlingen och Högskolan Dalarna. Kompetensmässan har hittills anordnats fem gånger. Ambitionen är att anordna kompetensmässan två gånger per år, en på våren och en under företagarveckan på hösten.

Övergripande syfte med kompetensmässan är att skapa en mötesplats mellan arbetssökande och arbetsgivare i Falun som förhoppningsvis ska leda till arbete för flera arbetssökande samt kompetensförsörjning för arbetsgivare.

Sidan uppdaterad 2020-10-15