Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Interiörbild på Återbruket och saker som säljs där, tallrikar, lampskärmar med mera.

Vi minskar avfallet

Vi måste minska avfallet och hushålla med våra resurser. Se till att dina prylar gör mer nytta!

Mer än fyra planeter skulle behövas för att ta resurser ifrån om alla på Jorden levde som vi gör i Sverige. På 50-talet genererade genomsnittssvensken 50 kilo avfall per år. Idag är den siffran uppe i 467 kilo per år räknat som hushållsavfall eller kommunalt avfall som det nu heter!

Nu vänder vi utvecklingen och jobbar på att bli smartare då vi producerar och konsumerar varor. Varorna ska bli lättare att återanvända och reparera så att de inte behöver hamna på tippen.

Du kan bidra genom att köpa second hand, kvalitet som går att laga och att lämna sådant du inte längre använder till någon återbruksverksamhet. I Falun finns Återbruket Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. på Återvinningscentralen som ser till att dina prylar gör mer nytta.

Om du ändå måste slänga saker på tippen så är stor chans att materialet kan återvinnas om du sorterar dina sopor. Läs mer om sortering av avfall på Falu Energi och vatten AB Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Avfall Sverige Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Sidan uppdaterad 2023-03-16