Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Personal som håller på med möbler.

Möbelpoolen

Falu kommun startade möbelpoolen hösten 2019. Möbler som tidigare lagrats i överfulla förråd skickas nu upp till Möbelpoolen på Ingarvet där det ses över och lagas. Olika kommunala enheter som skolor, kontor och olika kommunala boenden kan sedan beställa möbler kostnadsfritt.

Ett bokningssystem levererat av Off2off har installerats. Det fungerar på liknande sätt som till exempel Blocket så att man får upp bild och information om sökt möbel.

Flera vinster!

Från september till och med april har 810 möbler levererats. Värdet uppskattas vara cirka 740 000 kronor. Detta är ett riktigt lyft för miljö och klimat när resurser används igen istället för att bara köpa nytt. Falu kommun ser även att detta bidrar till nya arbetstillfällen och en bättre ekonomi.

Hittills har reservdelar från gamla möbler tagits i bruk eftersom budget saknats för inköp av nya delar.

Gott samarbete med Ta till vara

Möbelpoolen ligger vägg i vägg med Ta till vara, som är kommunens Second handbutik. Ta till vara hämtar möbler från olika kommunala förråd, som ofta är överfyllda och svåra att överblicka. Vissa förråd är skyddsrum och det är därför extra viktigt att dessa töms.

Personal som visar förråd med bord och stolar.

Karin Hamne, AIK, som var med och startade möbelpoolen är mycket nöjd med uppstarten och samarbetet med Ta till vara!

- Det är roligt att vi kom igång så pass bra och at vi kunde hyra ett rymligt lager i direkt anslutning till Ta till vara. Närheten till Ta till vara underlättar samarbetet mycket!

Vill du veta mer om möbelpoolen vänligen kontakta:

Verksamhetschef: Sabina Iveta, 023-867 16, sabina.iveta@falun.se
Arbetsledare: Conny Hedlund 023-877 59

Sidan uppdaterad 2023-03-16