Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Bild på mall som visar måtten

Möbelpoolen

Falu kommun har under hösten smygit igång möbelpoolen. Möbler som tidigare lagrats i överfulla förråd skickas nu upp till Möbelpoolen på Ingarvet där det ses över och lagas. Olika kommunala enheter som skolor, kontor och olika kommunala boenden kan sedan beställa kostnadsfritt möbler.

Ett bokningssystem liknande "Blocket" är på väg att introduceras så att de som beställer lättare ska få en bild av möblerna.

Flera vinster!

Under hösten hade ett 70-tal beställningar gjorts och cirka 200 möbler levererats. Detta är ett riktigt lyft för miljö och klimat när resurser används igen istället för att bara köpa nytt. Falu kommun ser även att detta bidrar till nya arbetstillfällen och en bättre ekonomi.

- Hittills har vi använt reservdelar från gamla möbler eftersom vi inte haft en budget för inköp, säger projektledaren Karin Hamne.

Gott samarbete med Ta till vara

Möbelpoolen ligger vägg i vägg med Ta till vara, som är kommunens Second handbutik. Ta till vara hämtar möbler från olika kommunala förråd, som ofta är överfyllda och svåra att överblicka. Vissa förråd är skyddsrum och det är därför extra viktigt att dessa töms.

Karin Hamne visar förråd med bord och stolar

Karin Hamne, AIK, är mycket nöjd med uppstarten och samarbetet med Ta till vara!

- Det är roligt att vi kommit igång så pass bra redan i höst! Det var väldigt bra att vi fick hyra ett rymligt lager i direkt anslutning till Ta till vara, vilket underlättar samarbetet mycket!

Sidan uppdaterad 2020-01-14