Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

En man och en kvinna ligger på lapptäcke på gräset i solen

Faluborna gillar att handla second hand

2015 sålde Ta-till-vara-butiken på Ingarvet 138 000 artiklar, en ökning med 18 procent. Nu öppnar ytterligare en returbutik i kommunal regi.

– Att Faluborna lämnar prylar till Ta-till-vara istället för att slänga dem är självklart bra för miljön, men också för att vi genom Ta-till-vara-verksamheten kan erbjuda personer som står långt från den ordinarie arbetsmarknaden en meningsfull vardag, säger Sabina Iveta, chef för Ta-till-vara.

Hon menar att återbruk är en växande bransch.

– Slit- och slängsamhället kommer inte att hålla i längden och det är vårt gemensamma ansvar att tänka återbruk för ett framtida ansvarsfullt samhälle. Samtidigt är återbruk roligt och spännande. Hos oss kan man faktiskt fynda och hitta riktigt fina möbler, husgeråd, porslin och annat. Högkvalitativa saker som håller i många år till.

Ytterligare en second hand-butik i kommunal regi öppnades i september 2016. Det är Socialtjänstens sysselsättning Slaggens2hand som syftar till att stötta personer med bistånd ifrån socialtjänsten att komma ut i arbetslivet eller studier i individuell takt.

- Våra deltagare trivs och vi har väldigt fina skyltfönster som vi byter en gång/månad. Men för att ha en fortsatt bra sysselsättning behöver vi få in både saker och kläder så vi har något att arbeta med, berättar Christina Ljung, enhetschef för psykiatri på Socialförvaltningen.

- Lämna till oss i butiken på Slaggatan 22. Vi kan också hämta. Det är bara att ringa 82498 för att boka tid, medddelar Christina Ljung.

Second hand butiker i Falun

Ta Tillvara Länk till annan webbplats.

Slaggens2hand Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

PMU Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hildings Second Hand Länk till annan webbplats.

Röda Korset Länk till annan webbplats.

Lugnets Sportbyte Länk till annan webbplats.

Sidan uppdaterad 2017-09-15