Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Kvinna tittar i mobiltelefon

Hitta hållbara varor med mobilen!

Nu finns en mobilanpassad karta som hjälper dig att handla rätt och hållbart i Falun. 

I samband med årets kampanjvecka Handla rätt! så lanseras en mobilanpassad karta för hållbar handel www.kollpakonsumtion.se/kpk-karta Länk till annan webbplats..

- Tanken är att göra det lättare att finna butiker med hållbara utbud, berättar projektledaren Thomas Sundin.

Kartan är indelad branschvis och genom att klicka på en punkt får man upp information om butiken och dess utbud.

Vad är Handla rätt?

Handla rätt! är Falu kommuns initiativ som tillsammans med och lokala handlare vill verka för en mer och hållbar handel i kommunen.

- I korthet går det ut på att göra det lätt att handla rätt utifrån miljö- och sociala perspektiv. Under veckan lyfter handlarna fram sina hållbara alternativ i butiken, gärna tillsammans med bra erbjudanden, samtidigt som Falu kommun marknadsför konceptet.

– Förhoppningen är att fler företag ska haka på och att försäljningen av hållbara tjänster och produkter ska öka och i sin tur generera ett bättre hållbart utbud, säger Thomas Sundin.

Varför satsar kommunen på detta?

– Falu kommun har i sitt miljöprogram beslutat att verka för en hållbar handel både utifrån ett resurs- och miljöperspektiv. Vi behöver även agera mot sociala orättvisor! En uttalad strategi för att nå detta är att verka för att Falun ska bli känt för ett stort utbud av miljömärkta och närproducerade varor.

Sidan uppdaterad 2018-04-09