Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Sju glada små skräpplockare från förskolan Guldgruvan  i gula reflexvästar

Vårens hjältar!

Under våren 2019 kommer 1250 barnhjältar med gula soppåsar synas efter våra vägar. Det är barn och vuxna som under våren kommer att plocka skräp i Falu kommun under kampanjen Vi håller rent!

Det är skolor och förskolor i Falu kommun samt ideella föreningar som är engagerade med totalt cirka 1250 barn och dessutom cirka 250 vuxna.

Vi frågade Gittan Mattsson, folkhälso- och miljösamordnare för Falu kommuns skolor varför så många engagerar sig i detta?

- I Sverige finns en stolthet i att hålla rent i naturen, jag tror det är en av orsakerna till att kampanjen lockar så många.

Men varför ska skolorna hålla på med detta?

- Det en bra pedagogisk övning att få vara den som plockar upp skräpet som får oss att inse att om du kastar skräp så måste någon annan plocka upp efter dig! Det får förhoppningsvis såväl barn som unga, och för den delen även vuxna, att kanske kasta skräpet i en papperskorg nästa gång!

Fotnot: Bilden visar sju små skräpplockare från förskolan Guldgruvan som deltog tidigare år. Thomas Sundin på Miljö och samhällsbyggnadsförvaltnignen har tagit över ansvaret i avvaktan på lämplig ersättare eftersom Gittan tillträtt en ny tjänst som demokrativägledare.Sidan uppdaterad 2019-04-02