Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2018-09-26

Två glada barn busar med höstlöv

Handla rätt med ny "kartapp"!

Under vecka 39 och 40, för tredje året i rad, visar Faluns handlare upp sin hållbara sida i kampanjen Handla rätt! I år med fler deltagande företag än tidigare och en nyligen framtagen app. En satsning som är unik i Sverige.

Vad är Handla rätt?

Kampanjen Handla rätt! drivs av Falu kommun för att stärka kommunens potential att bli en hållbar handelsregion. Att ”Handla rätt” innebär kort och gott att välja lokala och hållbara varor och tjänster.

Varför satsar handeln och kommunen på detta?

Förutom att en hållbar handel är ett av Svensk handels fokusområden, så har Falu kommun beslutat att Falun ska bli känt för ett stort utbud av miljömärkta och närproducerade varor. Handeln i Falun har å sin sida goda förutsättningar att erbjuda det där "lilla extra". Det kan vara viss kunskap, olika tjänster och varor som bidrar till ökad hållbarhet och livskvalitet.

Vad händer under Handla rätt?

De butiker som är med i "Handla rätt" har uppfyllt minst ett av Falu kommuns hållbarhetskriterier. Butikerna som deltar lyfter under veckan fram sitt hållbara sortiment och erbjudanden.

Lansering av app!

I samband med årets kampanjveckor lanserar Falu kommun en app för att underlätta för dig som falubo eller besökare att hitta hållbara butiker och tjänster inom kommunen. Med kartan www.falun.se/handlarättlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster i mobilen hittar du till allt från skyltmakare och snickare till caféer och klädbutiker.

Vinstchans på lunchen!

Välkommen till Stora torget torsdag 27/9 och fredag 28/9 kl 11-14, då vi har ett tält uppställt vid Holmgatan nedanför den internationella matmarknaden. Här kan du bland annat tävla om fina hållbara priser eller bara sitta bekvämt och äta gott från matmarknaden.

Sidan uppdaterad 2018-09-27