Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Gänget bakom färgsättningen av muren.

Falun Walk of Art sätter färg på mur

Nu ska muren längs med Östra Hamngatan få en konstnärlig färgsättning och nytt liv. Det sker genom det kreativa projektet Falun Walk of Art.

Just nu pågår förberedelserna för fullt för sommarens stora kreativa projekt i Falun.

En mur på Östra Hamngatan (se bilden) ska få en konstnärlig färgsättning och nytt liv, och det görs genom ett breddat samarbete mellan Ungdomsslussen och Diös.

Falu kommun, Centrala stadsrum och Magasinet står dock som vanligt bakom projektet som initiativtagare och projektledare.

Falun Walk of Art har sedan starten 2010 dykt upp i olika former. I sommar är det åtta ungdomar från estetprogrammet och Ungdomsslussen som med hjälp av den konstnärliga handledaren Aje Thåli, har till uppgift att dekorera stadsrummet.

Lång mur får färg

I år är det Diös långa mur på Östra Hamngatan, mot korsningen till Nybrogatan, som ska få nytt liv.

Gruppens första uppgift var att tillsammans med Aje Thåli ta fram ett förslag på målning och sedan förankra det med Diös och stadsbyggnadskontoret.

Falun Walk of Art pågår den 18 juni till den 6 juli.

Vecka 26–27 kommer en del av körfältet närmast trottoaren spärras av för målningsarbetet, men det kommer förhoppningsvis inte vara några större problem för framkomligheten under denna relativt korta period.

Meningen är att det nya konstverket ska stå klart den 6 juli och då ge Falun en ny och uppfräschad look.

Sidan uppdaterad 2018-06-20