Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Pernilla Wigren blir ny kommundirektör

Pernilla Wigren blir ny kommundirektör

Hon blir ny kommundirektör i Falun

Nu är det klart. Pernilla Wigren, just nu vd på det kommunala bostadsbolaget Kopparstaden, blir ny kommundirektör i Falu kommun.

- Pernilla Wigren var en stark kandidat och en enig kommunstyrelse har sagt ja. Pernilla har i alla tester visat högsta resultat. Jag är övertygad om att vi har anställt en bra kommundirektör, säger kommunalrådet Susanne Norberg (S).

Under det senaste halvåret har kommunens ekonomichef Kjell Nyström fungerat som tillförordnad kommundirektör, efter att Dan Nygren valde att lämna sin post i slutet av december 2017.

Rekryteringsprocessen med att hitta en ny kommundirektör inleddes i slutet av januari i år.

Falu kommun valde att använda sig av ett externt rekryteringsföretag med en erfarenhet av att rekrytera chefer på meriterade befattningar, men för att också få fram en opartisk bild av kandidaterna.

20 personer sökte tjänsten

Totalt var det drygt 20 personer som valde att söka tjänsten som kommundirektör i Falun.

Utifrån denna skara valdes ett antal personer ut, som bland annat fick genomgå kompetensbaserade tester.

I sista gallringen intervjuades slutkandidaterna av politiker, tjänstemän och fackliga företrädare. Därefter togs referenser.

Och till slut föll valet på att erbjuda Pernilla Wigren tjänsten som kommundirektör. Något hon valde att tacka ja till.

- Med åren har mitt samhällsengagemang växt och det fick mig att söka jobbet. Men jag vet också att jag tar mig an en riktig utmaning, säger Pernilla Wigren.

Hur kommer det att märkas att du är kommundirektör?

- Säg så här, jag skulle bli besviken om det inte skulle märkas. Det ska göra skillnad att de valde mig, säger Pernilla Wigren, som kommer att tillträda tjänsten som kommundirektör under senhösten.

Den nya kommundirektören är 54 år gammal och har sedan hösten 2010 arbetat som vd för det kommunala bostadsbolaget Kopparstaden.

Hon är utbildad civilingenjör och har tidigare även varit vd för Stora Kopparbergs Bergslags AB, som är ett bolag som tillverkar och marknadsför Falu Rödfärg.

Sidan uppdaterad 2018-07-04