Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Vy över Falun

Nya regler för att hyra och vistas i "festlokaler"

Falu kommun väljer nu att införa särskilda regler vid uthyrning av vissa lokaler som hyrs ut som festlokaler. Åldersgräns för att hyra och vistas i dessa lokaler sätts till 25 år.

Kultur- och fritidsnämnden förfogar över ett antal olika lokaler som kan hyras av allmänheten. Det handlar om gymnastiksalar, aulor och ett fåtal lokaler som hyrs som festlokaler.

Vid sitt senaste sammanträde beslutade nämnden att sätta en åldersgräns på 25 år för att få hyra och vistas i lokalerna som används för fest.

- Nämnden var helt enig i sitt beslut. Kommunen ska inte medverka till att unga och minderåriga använder lokaler för fester där alkohol och andra droger kan förekomma. Det finns givetvis skötsamma ungdomar som kommer att drabbas av vårt beslut, men vi kan inte ha olika regelverk från person till person, säger Jonas Lennerthson (S), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Ett antal gymnasiefester har under årens lopp genomförts i lokaler där både förstörelse och ungdomsfylla förekommit, trots att åldersgränsen för att hyra lokalen varit satt till 25 år.

Med att även begränsa vistelsen i lokalerna till 25 år ser kommunen det som en åtgärd i linje med sunt förhållningssätt.

Sidan uppdaterad 2019-07-04