Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Vinjett AlmeDalarna till Falun

Missa inte livesändningarna från Almedalen - söndag och måndag

Nu har du chansen att uppleva AlmeDalarnas seminarier på hemmaplan. Falu kommun sänder samtliga seminarier på falun.se, och du kan även följa dem live på Stadsbiblioteket eller Kulturhuset tio14.

Vill du som Falubo ta chansen att delta i debatten i Almedalen? Vill du lyssna på vad som sägs på plats? Vill du vara med och ställa frågor till paneldeltagarna?

Falu kommun ger nu dig möjligheten till allt detta genom satsningen på ”AlmeDalarna till Falun”.

AlmeDalarnas samtliga seminarier kommer nämligen att sändas på falun.se, och under måndagen den 2 juli har du en unik chans att få uppleva Almedalens puls via Dalarnas egna AlmeDalarna.

Seminarierna kommer även att kunna ses på Stadsbiblioteket och Kulturhuset tio14, där kommunen har folk på plats för att hjälpa dig att förmedla din fråga in till AlmeDalarnas moderator.

Unikt tillfälle

Det här är ett unikt tillfälle där medborgare bjuds in att aktivt delta genom att skicka in frågor direkt till panelen.

På plats i Stadsbiblioteket kommer även tjänstemän från Faluns förvaltningar att finnas och även förtroendevalda har inbjudits att närvara.

Turistbyrån kommer att finnas på plats för att ge information om vad som sker i Falun och Dalarna under sommaren.

Almedalarna arrangerar sju seminarier med intressanta paneldeltagare, runda-bordssamtal, mingel och en midsommarfest.

Falun värd för seminarium om barn

Falu kommun står som värd för måndagens avslutande seminarium: ”Tillsammans för varje barn – kan samverkan rädda barnen från psykisk ohälsa.” Starttiden är klockan 16.30.

-Vi har hela tiden arbetat för att så många som möjligt ska kunna följa de intressanta seminarierna som AlmeDalarna arrangerar. Nu kommer seminarierna att streamas live och vi ser även till att Faluborna får chansen att ställa sina frågor direkt till panelen. Vi tror och hoppas att intresset kommer att vara stort för det här, säger kommunikationschefen Emelie von Bothmer.

Så här följer du seminarierna live;

Söndag 1 juli

  • 16.00–17.00: Det postgeografiska samhället: borde vi få bo där vi vill? (endast falun.se/almedalen)

Måndag 2 juli

  • 09.00–10.00: Regional, nationell eller global sjukvård? Sveriges utmaningar och möjligheter.(endast falun.se/almedalen)
  • 10.30–11.30: Framtidens karriärvägar är hotade av urbaniseringsmyten – hur byter vi spår (Stadsbiblioteket och falun.se/almedalen)
  • 12.00–13.00: Löser vi lärarbristen genom att anställa studenter? (falun.se och Stadsbiblioteket)
  • 13.30–14.30: Working with Swedes: är den svenska kulturen ett hinder eller en möjlighet för integration? (Stadsbiblioteket och falun.se/almedalen)
  • 15.00–16.00: Från resmål till nytt hem – kan besöksnäringen locka internationell kompetens? (Stadsbiblioteket och falun.se/almedalen)
  • 16.30–17.30: Tillsammans för varje barn – kan samverkan rädda barnen från psykisk ohälsa? (Stadsbiblioteket, Kulturhuset tio14 och falun.se/almedalen)

Här kan du läsa mer om Almedalen och AlmeDalarna

 

Sidan uppdaterad 2018-07-04