Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Diös bygger och kommunen hyr ny väntsal

Falu kommun kommer att hyra en lokal för vänthall i anslutning till Knutpunkten. Fastighetsägaren Diös kommer att påbörja utveckling av fastigheten, som förutom vänthallen också kommer att innehålla nya kommersiella lokaler mot Holmgatan. Beräknad inflyttning är satt till 1 februari 2019.

Den efterlängtade vänthallen, tillsammans med de kompletterande kommersiella lokalerna, är en del av Diös strategi om att utveckla fastigheterna kring Holmtorget i centrala Falun.

Det kommer att bidra till att skapa en attraktivare stadskärna.

Diös andra pågående utvecklingsprojekt i centrum är bostadsrätterna Årummet vid Faluån och Bergström galleria.

- Det känns riktigt bra att få fortsätta våra planer kring stadsutveckling och bidra till att modernisera centrala Falun. Vänthallen och övrigt utbud skapar bättre förutsättningar för miljövänligt resande och är mer attraktivt för resenärer. Nu ser vi fram emot att få påbörja utvecklingen av fastigheten och att fortsätta vårt samarbete med Falu kommun, säger Mikael Hedh, affärschef, Diös Dalarna.

En väntsal har funnits med i projektet

- Under hela resecentrumprojektet har tanken varit att en väntsal ska ordnas vid Knutpunkten. I och med det nya hyresavtalet med Diös, kan vi nu äntligen komma vidare och skapa en bra miljö för våra resenärer vid Knutpunkten. Jag är glad över att vi nu tar nästa steg och ser fram emot det fortsatta arbetet tillsammans med Diös, säger Susanne Norberg, kommunalråd, Falu kommun.

Kommunstyrelsen tog vid sitt extra sammanträde på torsdagen ett enigt beslut om att godkänna det hyresavtal, som skrivs mellan kommunen och Diös.

De årliga kostnaderna för kommunen utgörs av kostnaden för hyra, 235 000 kronor, samt övriga driftkostnader för lokalen. Totalkostnaden beräknas till 471 000 kronor/år.

Hyrestiden är på 15 år.

Sidan uppdaterad 2018-09-13