Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Julgranen på Stora torget 2017

Efterlysning: Ståtlig julgran - modell större

Falu kommun söker nu efter årets julgran till Stora torget och hoppas nu på allmänhetens hjälp.

Planeringen av Falu centrum inför jul pågår för fullt men än så länge saknas en riktigt ståtlig gran att pryda Stora torget och sprida julstämning.

– Det är svårt att hitta en gran som passar till Stora torget så vi vänder oss därför nu till allmänheten med en efterlysning. Vi hoppas få in många tips på stora och fina granar, säger parkingenjör Sara Jaderyd.

Har du en stor och vacker gran på din tomt eller fastighet som du inte längre vill ha, men som skulle kunna passa som julgran på Stora torget vill vi gärna komma i kontakt med dig.

För att få bli kommungran behöver granen vara minst 18 meter hög, grön och fin på alla sidor och ha grenar som sitter tätt och är jämnt fördelade. Den får bara ha en stam och stammen ska vara rak.

– Granen behöver vara lätt att komma åt så att inget skadas när den fälls, trädet ska dessutom enkelt kunna hämtas med transport, säger Sara Jaderyd.

Falu kommun står för kostnaden att ta ner granen och transportera den till Stora torget.

Har du granen som Falu kommun söker?

Du som har en gran och vill skänka, som passar in på beskrivningen, kontakta Falu kommuns kontaktcenter. Telefon 023-83000 e-post: kontaktcenter@falun.se

 

Sidan uppdaterad 2018-10-02