Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Stadshuset renoveras - kommunen stannar

Nu är det klart att Falu kommun blir kvar med verksamheter i Stadshuset. Avtalet med fastighetsägaren Diös förlängs, och huset kommer under 2019 att genomgå större renoveringsåtgärder.

- Vi har haft en förhandling med Diös, där vi tillsammans har kommit fram till vilka åtgärder som behöver göras för att förbättra arbetsmiljön för våra anställda. Vi har skrivit ett nytt 10-årigt hyresavtal, där hyran beräknas att inte öka under avtalsperioden, säger Lars Ringsby, chef för serviceförvaltningen, och fortsätter:

- Kommunens nuvarande hyresgäster kommer att bli kvar i Stadshuset, och det kan också bli aktuellt med att ytterligare någon förvaltning flyttar in på våning 4, där kultur- och fritidsförvaltningen tidigare huserade.

Projektering kommer att göras under hösten och under det första kvartalet 2019 är det meningen att renoveringen ska starta.

Många åtgärder ska göras

Åtgärderna omfattar bland annat: Lokalanpassningar för ökad säkerhet för personal, ventilation, komfortkyla, uppfräschning värmekablar i vattenrännor på taket för att motverka läckage, byte styrsystem, belysning korridorer, allmän översyn av elen, renovering av samtliga toaletter, målning väggar, byte undertak och byte av mattor.

I arbetet ingår också att skapa en säkrare kundmottagning för socialförvaltningen på bottenvåningen - ut mot Stora torget/Kristinegatan.

- Det har funnits planer på att inhysa förvaltningarna i ett nybyggt hus i kvarteret Rödbro, men vi har sett att det mest kostnadseffektiva alternativet var att bli kvar i Stadshuset, säger Lars Ringsby.

Sidan uppdaterad 2018-10-04