Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Tillförordnad kommundirektör Kjell Nyström

Kommundirektören kommenterar anmälan

Med anledning av den polisanmälan för bedrägeri och trolöshet mot huvudman mot två tidigare anställda som Falu kommun har gjort. Efter de många frågor som inkommit till kommunen väljer kommundirektör Kjell Nyström här att kommentera saken ytterligare.

Efter att misstankar dykt upp om att en enhetschef och en anställd utnyttjat systemet, stängdes de omgående av från arbetet den 15 augusti och fick då lämna ifrån sig dator, telefon, nycklar med mera.

– Efter fortsatt utredning, där ytterligare fakta togs fram, såg vi tillräckligt med fakta för att avskeda de båda anställda på arbetsrättsliga grunder, säger tillförordnad kommundirektör Kjell Nyström.

Det pågår en förundersökning och ärendet har tills vidare förundersökningssekretess. Därför kan kommunen inte lämna någon ytterligare information.

– Vi förstår att det finns frågor och funderingar med anledning av detta men vi respekterar polisens arbete och vill inte göra något som försvårar deras undersökning. Så fort den fasen av utredningen är klart kommer vi att lämna utförlig information där vi även kommer att redogöra för vilka åtgärder vi vidtagit och kommer att vidta, säger Kjell Nyström.

Sidan uppdaterad 2018-10-16