Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Mats Dahlberg blir nytt kommunalråd

Moderaterna har nu utsett Mats Dahlberg till nytt kommunalråd och vice ordförande i kommunstyrelsen. Utnämningen gjordes vid partiets möte på måndagskvällen.

Falualliansen kommer att styra Falun de kommande fyra åren. Tidigare har det varit klart att Centerpartiets Joakim Storck (C) tar platsen som kommunalråd och ordförande i kommunstyrelsen.

Bredvid sig får han Moderaternas Mats Dahlberg, 68, som nytt kommunalråd, och vice ordförande i kommunstyrelsen.

- Det känns så klart stort att få ta sig an det här uppdraget. Falun har alla resurser för att vara en fantastisk kommun, och det finns spännande saker att göra framöver. Men jag ser det främst som ett lagarbete, säger Mats Dahlberg och fortsätter:

- Jag vill också att Falun ska vara en stark skolkommun och ser att det finns goda förutsättningar för att klara den biten. Men det finns också utmaningar att ta sig an.

Mats Dahlberg har ”bara” varit aktiv inom kommunpolitiken de fem senaste åren och har den senaste mandatperioden haft en plats som ledamot i barn- och utbildningsnämnden.

- Annars har jag arbetat hela mitt liv med företag och företagsekonomi. Jag har varit vd för Sveriges redovisningskonsulters förbund i tio år, varit företagskonsult i olika omgångar och sedan åtta år tillbaka driver jag ett utbildningsföretag som jobbar med onlineutbildningar i ekonomi för branschen.

Sidan uppdaterad 2018-10-16