Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Svenska skidspelen

Skidspelen får 5 miljoner från Arvsfonden

Föreningen Svenska Skidspelen i Falun får stöd från Arvsfonden med 5 miljoner kronor för att anlägga en asfaltsbana vid Lugnets idrottsområde.

Syftet med projektet, som går under parollen ”Alla på rull”, är att ge barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning en trygg och inspirerande miljö för rullskidåkning, inlines, cykel, rullstol och annan parasport.

– Föreningen Svenska Skidspelens projekt är ett bra exempel på hur man kan inkludera och engagera barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning. Runt om i Sverige finns det många goda idéer men oftast saknas pengar. Därför finns Arvsfonden, säger Hans Andersson, enhetschef Arvsfonden i ett pressmeddelande.

Den ideella föreningen Svenska skidspelen kommer med sina 12 medlemsföreningar att anlägga en fyra kilometer lång asfaltsbana med tillhörande teknikyta vid Lugnets idrottsområde.

Träna i säker miljö

Den nya anläggningen möjliggör för barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning att träna parasport, rullskidor, inlines och cykel i en säkrare och mer anpassad miljö jämfört med att vara ute på trafikfarliga bilvägar eller cykelbanor för allmänheten.

Anläggningen kommer att användas för organiserad träning, utbildning, årliga träningsläger samt spontan och enskild träning.


– Det är helt fantastiskt att Arvsfonden vill vara med och möjliggöra denna satsning. Den kommer både komplettera och möjliggöra nya aktiviteter för föreningar som bedriver verksamhet på ”rull”. Vi har några pusselbitar kvar att lösa innan vi kan sätta spaden i backen. Men målet ligger fast att starta byggnationen under nästa år, säger Mathias Bergqvist från Föreningen Svenska Skidspelen.

Sidan uppdaterad 2018-10-26