Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Christer Falk - ålderspresident igen

Christer Falk (S) har suttit i Faluns kommunfullmäktige sedan 1975. Något som gjorde att 73-åringen åter igen fick ta sig an rollen som ålderspresident.

-Jag tror det är tredje mandatperioden på raken jag är ålderspresident, ett riktigt hedersuppdrag ser jag det som, säger Christer Falk.

Under sina första mandatperioder i kommunfullmäktige hade han Vänsterpartiet som sin politiska hemvist. Men sedan 1994 är det Socialdemokraterna som gäller.

Uppdraget som ålderspresident får den som suttit längst tid i kommunfullmäktige sett till varande ledamöter.

Hälsade alla välkomna

Vid kommunfullmäktiges sammanträde på torsdagen, inledde Christer dagen med att ta samtliga ledamöter och ersättare i hand och hälsa dem välkomna till den nya mandatperioden.

Under själva sammanträdet var det sedan ålderspresidenten som höll i klubben under de inledande ärendena, fram tills det att kommunfullmäktiges nye ordförande (Håkan Hammar) hade valts.

Hur länge kommer du att fortsätta som aktiv politiker?

- Jag är bara 73 år och tycker politik fortfarande är väldigt roligt, även om det hade varit ännu roligare att få sitta i majoritet än i opposition som fallet blir den här mandatperioden. Men Falun kommer att få den starkaste oppositionen på många år.

-När jag lägger av helt med politiken, det bestämmer jag själv, men partiet ska inte behöva peta bort mig, så mycket kan jag säga, slutar Christer Falk.

Sidan uppdaterad 2018-11-01