Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Omar Abdikadir, Berith Eriksson, Urban Lindblom och Amina Malak. Alla är verksamma inom Röda Korset i Falun.

Omar Abdikadir, Berith Eriksson, Urban Lindblom och Amina Malak. Alla är verksamma inom Röda Korset i Falun.

Röda Korset får Faluns mångfaldspris

Falu kommunfullmäktiges mångfaldspris 2018 tilldelas Röda Korset i Falun, som på många olika sätt bidrar till ett bättre Falun.

– Det var en stor överraskning att bli uppmärksammad för de här frågorna som vi har satsat extra mycket på under året. Att kunna vara med och få något tillbaka betyder otroligt mycket för oss, säger Urban Lindblom från Röda Korset i Falun.

Så här lyder Motiveringen:

”Röda Korset i Falun står för ett omfattande ideellt arbete och når många utsatta, till exempel ensamkommande barn, fattiga familjer, sjuka, anhöriga och personer som sitter i häktet. Organisationen bidrar även till flera mångfalds- och integrationsprojekt i Falun, ofta tillsammans med andra samhällsaktörer och intresseorganisationer. För många människor som har det tufft gör Röda Korset-medlemmarnas stora engagemang verklig skillnad. Med sitt arbete inspirerar de andra och bidrar till ett positivare samhällsklimat.”

– Det här ger energi till organisationen att jobba vidare, säger Berith Eriksson som är styrelseordförande på Röda Korset.

Röda Korset i Falun jobbar inom en mängd olika områden för att hjälpa människor. I somras var de exempelvis med vid skogsbränderna och hjälpte till med bland annat första hjälpen.

– Ja, det är också ett stort spann på de människor vi möter, från små barn till äldre. Vi har nu också börjat att hjälpa studenter, säger Urban Lindblom.

Hyllas och får ta emot pris

På kommunfullmäktige den 13 december får de ta emot hyllningar och sitt pris, som består diplom, blommor samt en prischeck på 10 000 kronor.

Sidan uppdaterad 2018-12-13