Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Therese Arvidsson med en man i rullstol som lär sig rullstolsdans

Therese Arvidsson lär ut rullstolsdans. Foto privat.

Prisas för sitt engagemang för rullstolsdans

Dansläraren Therese Arvidsson får kommunfullmäktiges tillgänglighetspris för sitt stora engagemang för rullstolsdans, och initiativ till aktiviteter så att alla människor får möjligheten att dansa.

– Jag var inte alls förberedd att få ett sådan här pris, men det känns jättebra, säger Therese Arvidsson.

Så lyder motiveringen

”Therese Arvidsson har ett engagemang för rullstolsdansare utöver det vanliga. Tack vare Thereses initiativ till olika aktiviteter har dansen i Falun utvecklats och inkluderar alla kategorier dansare. Therese gör också sitt yttersta för att bredda intresset och kunskapen om rullstolsdans genom att, tillsammans med sina elever, delta i tävlingar landet runt.”

Vill ge alla möjligheten att dansa

Therese började dansa i unga år, mest bugg och fox på ett socialt plan. År 2013 kom hon till Sinclairs Dala Dansstudio, och påbörjade sin utbildning till att bli danslärare. Sedan dess har hon undervisat allt från de minsta dansarna i barndans, till vuxna i såväl bugg som rullstolsdans. Therese är utbildad hos Sveriges dansorganisation, danslärare steg 1. Hon har även genomgått utbildning i bröllopsdans.

– För mig så handlar det om att dansen gett mig så otroligt mycket och jag vill att alla ska få möjligheten att dansa, säger Therese och fortsätter:

– Att komma till lektionen och se deras glädje, det betyder väldigt mycket för mig.

Hyllas och får ta emot pris

På kommunfullmäktige den 13 december får Therese ta emot hyllningar och sitt pris, som består diplom, blommor samt en prischeck på 10 000 kronor.

Sidan uppdaterad 2019-07-31