Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Mats Dahlberg och Joakim Storck

Mats Dahlberg (M) och Joakim Storck (C) är kommunalråd just nu. Omvalet till kommunfullmäktige hålls söndagen den 7 april.

Omvalet till kommunfullmäktige ska hållas den 7 april

Omvalet till Faluns kommunfullmäktige kommer att hållas söndagen den 7 april. Förtidsröstningen startar 10 dagar tidigare.

Under fredagen fick valnämnden i Falun besked om att Valmyndigheten beslutat att omvalet till Faluns kommunfullmäktige ska hållas söndagen den 7 april.

- Det blir kort om tid, vi får bara åtta veckor på oss, men vi kommer att hinna med, säger Håkan Hammar (M), valnämndens ordförande.

En ny valorganisation ska nu byggas upp inför omvalet.

Valnämnden har ett sammanträde inplanerat på måndag, som också blir det riktiga startskottet för allt jobb som ska hinnas med fram till valdagen.

- Vi har massor av saker som ska göras, men känner att det inte blir några problem med att hinna med. Förtidsröstningen startar tio dagar innan valdagen, säger Håkan Hammar.

Blir det Falu kommun som kommer att få bekosta omvalet på egen hand?

- Det återstår att se. Men vi har i nuläget inte fått några indikationer på att någon ekonomisk kompensation kommer att utgå från Valmyndighetens sida, säger Håkan Hammar.

Sidan uppdaterad 2019-02-12