Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Håkan Hammar

Håkan Hammar (M), valnämndens ordförande.

Kommunen utreder ersättningskrav

Falu kommun kommer att utreda möjligheterna att kräva ersättning av PostNord, för de kostnader som uppkommer i samband med omvalet till kommunfullmäktige. Det beslutade valnämnden vid sitt senaste sammanträde.

I förra veckan kom beskedet om att det blir omval till kommunfullmäktige, efter att den omtalade postsäcken med 145 förtidsröster inte hann fram i tid.

Omvalet kommer att hållas söndagen den 7 april, om mindre än två månader.

I måndags hade valnämnden ett sammanträde där givetvis omvalet stod i fokus.

Valnämnden beslutade bland annat att kommunen ska se över möjligheterna att utkräva ansvar av PostNord för de extrakostnader som uppkommer i samband med omvalet.

Det står i beslutet

Så här skriver nämnden i sitt beslut: ”Valnämnden ger kommunstyrelseförvaltningen i uppdrag att utreda förutsättningarna för att utkräva ansvar av PostNord AB för de extrakostnader som kommunen åsamkats med anledning av omvalet till kommunfullmäktige. Uppdraget ska redovisas till valnämnden när alla kostnader för omvalet är kända.”

-Vi vill veta om det är över huvud taget är möjligt att kunna kräva ersättning, säger Håkan Hammar (M), valnämndens ordförande.

Vid sammanträdet beslutade nämnden att sjösätta den organisation som ska administrera omvalet den 7 april.

-Det gäller att sätta klorna i arbetet direkt, men även om det är kort tid fram till valet, kommer vi att klara det, säger Håkan Hammar.

Sidan uppdaterad 2019-02-12