Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Kjell Nyström

Kjell Nyström blir chef på Dala Mitt

Kommunstyrelseförvaltningens sektorchef för ledningsstöd, Kjell Nyström blir tillförordnad förbundschef för Räddningstjänsten Dala Mitt (RDM), från och med den 7 mars 2019.

- Kjell Nyström går in som tillförordnad förbundschef på Räddningstjänsten Dala Mitt, och jag är övertygad att han kommer att göra ett lika bra jobb som han gjort på Falu kommun som både ekonomichef, tillförordnad kommundirektör och sektorchef. Vi kommer nu att se över vad vi kan göra för att fylla luckan efter Kjell, och önskar honom all lycka till, säger Pernilla Wigren kommundirektör i Falun.

I ett pressmeddelande från Räddningstjänsten Dala Mitt, beskrivs det att Dala Mitt fått en ny organisation i och med Ludvika kommuns anslutning. Mot den bakgrunden och inför framtida utvecklingsbehov, har därför direktionen beslutat att ändra och se över ledningsorganisationen.

Det innebär att nuvarande förbundschef Leif Anderssons förordnande avslutas från och med 7 mars. Då går istället Kjell Nyström in som tillförordnad chef, under tiden rekrytering av ny förbundschef pågår.

- Det är oerhört viktigt att vår räddningstjänst fungerar väl och har de förutsättningar som behövs. Leif Andersson har gjort ett bra jobb med att utveckla RDM under de tolv år han varit förbundschef. Utmaningar har inte saknats och Leif har gjort en stor insats med att leda verksamheten under den här perioden. Det tackar vi honom varmt för, säger Kenneth Persson (S), ordförande i RDM:s direktion i pressmeddelandet.

Det utredningsuppdrag som tillförordnad förbundschef Kjell Nyström får består bland annat av att utreda organisationen efter Ludvika kommuns anslutning, se över planerings- och budgetprocesser, att utreda möjligheter till funktionsoptimeringar och att se över rutiner för dialog mellan förbundet och medlemskommunerna. Utredningen ska göras i nära samverkan med medlemskommunerna.

Sidan uppdaterad 2019-08-01