Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Bild som visar vilken format det ska vara 922 gånger 935 pixlar

Årets medarbetare i Falu kommun hyllas

Falu kommun har många fantastiska medarbetare som gör skillnad för kommuninvånarna varje dag. Utmärkelsen Årets medarbetare är ett sätt att belöna de medarbetare som gjort något utöver det vanliga, en pristagare per förvaltning utses.

– Jag kände när jag började mitt jobb här på Falu kommun att jag verkligen hamnat rätt, nu när jag jobbat här ett tag känner jag det ännu mer, säger kommundirektör Pernilla Wigren.

Falu kommun genomför nu i dagarna medarbetarforum där alla anställda har möjlighet att ta del av olika föreläsningar. Exempel bland föreläsningarna är Susanna och Jenny Kallur som berättar om utmaningen i att skapa nya motionsrutiner, och Emanuel Nilsson berättar om hur han som ung entreprenör vände stress och utbrändhet till nya insikter. Man kan även lära sig mer om schemaläggning och tjänstepension.

En av programpunkterna är Årets medarbetare. Följande åtta personer har utsetts till årets medarbetare 2019:

Kristina Åkerblom, Kommunstyrelseförvaltningen sektor AIK. Kristina Åkerblom är en medarbetare som får kollegorna på vår arbetsplats att må bra. Hon gör stora som små saker som kollegorna uppskattar och har alltid ett trevligt bemötande. Kristina har alltid lätt till skratt och sprider glatt humör till de hon möter.

Ewa Lindgren, Kultur- och fritidsförvaltningen. Ewa Lindgren är en person med ett oerhört stort engagemang för sitt jobb, sina kollegor och sina medmänniskor. Hon hittar alltid lösningar i kniviga situationer och ger aldrig upp. En äkta eldsjäl!!

Lena Bark, Socialförvaltningen. Lena Bark är en medarbetare som har ett tydligt fokus på att göra det bästa både för vår verksamhet och sina kollegor. Hon är en klippa som kan det mesta. Genom sina många år som omsorgsassistent i Falu kommun har hon bidragit till en god arbetsmiljö och ger det lilla extra som förgyller tillvaron på arbetsplatsen. Lena ser både detaljer som helhet, hon parerar och donar med förnuft, blandat med ömsinthet och har en känsla för vad som är rätt eller fel. Hon har nära till skratt och får med sig andra. Hennes lösningsfokuserade arbetssätt smittar av sig på oss övriga medarbetare. Lena är verkligen värd att bli socialförvaltningens representant som årets medarbetare.

Fredrik Timeus, miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen. Fredrik Timeus är en person som sprider optimism och glädje vart han än går och till vem han än träffar. Fredrik är ny i sin roll som boendekoordinator och har tagit sig an uppgiften på ett fantastiskt sätt. Fredrik brinner för att serva kunder, studenter, nyinflyttade och kollegor på allra bästa sätt och gör det alltid med stort engagemang och glädje. Han är finurlig och väldigt kommunikativ vilket bland annat lett till att han nu är moderator för de här medarbetardagarna. Som en av de som nominerat Fredrik skrev; Falu kommun ska vara lycklig över att ha Fredrik som ambassadör och som anställd.

Cecilia Zedigh, Barn- och utbildningsförvaltningen. Med en stark utveckling av skolans värdegrund och likabehandling är Cecilia en engagerad, modig och strategisk innovatör som får alla på skolan att växa!

Malin Wallin, Omvårdnadsförvaltningen. Malin Wallin har vidareutbildat sig till Silvia syster med spetskompetens inom demens. Hon ger personalen stöd i arbetet med kunder med demensproblematik och ger lösningar så att de klarar av sitt uppdrag bättre och förbättrar vården- och omsorgen kring personer med demensproblematik. Malin är en lugn och trygg person med stor kompetens inom sitt yrke. Hon är också rolig och bjuder på sig själv, vilket bidrar till många skratt och en bra arbetsmiljö.

Joakim Larsson, Kommunstyrelseförvaltningen sektor service. Joakim Larsson är en betydelsefull medarbetare inom IT-infrastruktur och teknisk kommunikation. Han är en förebild vad gäller engagemang och mod. Joakim sätter alltid gruppens intresse före sitt eget, tvekar aldrig att hjälpa sina kollegor även när hans egen arbetsbörda är stor och samtidigt bidrar han ständigt med nya och konstruktiva idéer. Hans förmåga att få människor runt omkring sig att må bra och växa gör honom till en enastående kollega som väl förtjänar titeln Årets medarbetare.

Victoria Klang, Kommunstyrelseförvaltningen sektor Ledningsstöd. Med en samarbetsförmåga utöver det vanliga och en mix av logik tillsammans med empati gör henne till en fantastisk kollega och superlönespecialist. Victoria är en tillgång för hela Falu kommun, personalkontoret och löneenheten. Ser hon ett problem så kommer hon med en lösning eller en teori som kan underlätta eller lösa problemet. Hennes harmoniska uppenbarelse och stabilitet sätter vi stort värde på. En värderingsbärare för personalkontoret!

Årets medarbetare får som pris 2000 kronor för personlig/professionell utveckling, en falujungfru, blommor och diplom.

Sidan uppdaterad 2019-03-12