Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

uteservering

Uteservering på Lydias Terrass i sommar

Restaurang Harrys kommer att få ha uteservering på Lydias Terrass under fyra helger fredag-söndag, under tidsperioden 1 juli – 18 augusti. Det beslutade miljö- och samhällsbyggnadsnämnden vid sitt senaste sammanträde.

När inte Harrys upplåter platsen, kommer den att vara fri från restaurangens möbler och annat.

– Vi kör det här på prov i år, och det är totalt fyra helger det gäller. Det här kan också vara ett bra sätt att ge uppmärksamhet åt platsen Lydias Terras, att fler Falubor hittar dit, säger Anders Runström.

Nya bostäder på Källviksberget

Nämnden beslutade att godkänna ett detaljplaneprogram för bostäder på del av Källviks- och Simonsberget för antagande.

Ärendet går sedan vidare till kommunfullmäktige som sedan antar detaljplaneprogrammet. Därefter kommer en eller flera detaljplaner att upprättas som i detalj reglerar hur området ska bebyggas.

Exakt hur många bostäder det blir är inte bestämt men detaljplaneprogrammet utgår från cirka 180 bostäder, främst i form av villor och radhus men även i form av flerfamiljshus med bostads- och/eller hyresrätt. Plats ska dessutom finnas för en förskola.

– Jag tycker satsningen verkar intressant. Det är ju sagt att vi ska bygga åt Borlängehållet. Men det är en lutande terräng som kräver vissa utmaningar, säger Anders Runström.

Klartecken för snabbmat på Kolonnen

En utökning av planbeskedet gällande Kolonnen blir det också.

Fastighetsägaren Rolf Ericson Bil AB har kommit in med en ansökan om att planbeskedet man tidigare fått även ska omfatta trafikantservice, exempelvis snabbmatsrestaurang.

Något som nämnden sade ja till.

I sin ansökan skriver Rolf Ericson Bil AB:
”Kolonnen kommer framledes att innehålla snabbladdsplatser, som är en förutsättning för att eldrivna fordon ska kunna nyttjas effektivt även för längre körsträckor. E16 genom Falun har utvecklats till ett huvudstråk mot fjällvärlden och bra tillgång av tankställen, laddplatser och övrig trafikantservice kommer att vara avgörande för långresenärer att planera sitt stopp i Falun.”

Sidan uppdaterad 2019-08-01