Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Stadshuset

Kontaktcenter kommer att flytta in i Stadshuset, där Kopparstaden har sin Bobutik i dag.

Kontaktcenter flyttar in i Stadshuset

Falu kommun kommer att etablera Kontaktcenters front office i Stadshusets entréplan. Det står klart efter att kommunen förlängt sitt hyresavtal med fastighetsägaren Diös.

– Vi är positivt inställda till den här flytten, och ser fram emot att få etablera oss i ett väldigt centralt läge. Nyetableringen kommer att ge oss många nya möjligheter och framförallt ser vi till att öka tillgängligheten för Faluborna. Vi ska vara till nytta för Faluborna och enkla att samarbeta med, säger enhetschef Kristina Knutsson Sjölund.

Kontaktcenter kommer att flytta in där Kopparstaden i dag har sin Bobutik. I början på nästa år kommer inflyttning att ske.

Kopparstaden flyttar i november sin Bobutik till en lokal i Egnellska huset.

Falu kommun och Diös har under en längre tid haft en dialog, och nu är det alltså klart att hyresavtalet mellan parterna förlängs.

Stadshuset utvecklas interiört

Diös utvecklar Stadshuset interiört till kommunens befintliga och nya verksamhet. Utöver det ses tekniska områden så som energi, drift och ventilation över i syfte att förbättra inomhusmiljön och på sikt leda till en minskning av energianvändningen i fastigheten.

De utvecklade lokalerna blir en modern och tillgänglig kontorsmiljö, som beräknas stå helt klara i december 2020.

– Vårt läge vid Stora torget är strategiskt bra så vi är glada över att kunna sitta kvar i nygamla lokaler. Vi ser fram emot att få välkomna personal och besökare tillbaka till renoverade lokaler med en förbättrad inomhusmiljö, säger Lars Ringsby, chef sektor service, Falu Kommun.

Kommunen har viktig roll

– Vi är glada över att Falu kommun fortsätter att utvecklas med oss i centrala Falun. Vi har haft en god dialog med kommunen sedan en tid tillbaka och kan nu välkomna de till sina nygamla lokaler i Stadshuset kring Stora Torget. Vår vision är att skapa Sveriges mest inspirerande städer och där har kommunen en jätteviktig roll så vi är jätteglada över att fortsätta vårt samarbete framåt, säger Mikael Hedh, affärschef, Diös.

Sidan uppdaterad 2019-08-29