Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Bild som visar vilken format det ska vara 922 gånger 935 pixlar

Lufab:s styrelse beslutar om ytterligare granskning

På ett extrainsatt möte på tisdagseftermiddagen beslutar styrelsen för Lugnet i Falun AB, Lufab, att gå vidare med en fördjupad och breddad utredning av bolaget.

Med anledning av lekmannarevisionens rapport ”Granskning av VD:s utövning, arbetsmiljö och upphandling” så har styrelsen för Lufab idag fattat beslut om en fördjupad och breddad utredning. Och styrelsen har gett det uppdraget till Falu kommuns statsjurist Leif Nilsson.

– Granskningen från KPMG är ingen rolig läsning och vi ser allvarligt på det som framkommer. Det är också därför vi beslutat om att gå vidare med en fördjupad utredning. Vi vill veta hur det ser ut och få fram alla fakta på bordet, säger Lufab:s ordförande Veronica Zetterberg (M).

– Det är glädjande att se styrelsens stora engagemang och det utökade samarbete som nu sker mellan bolaget, styrelsen och kommunkoncernen, säger Veronica Zetterberg.

I rapporten från KPMG får Lufab:s styrelse även flera rekommendationer bland annat om att förbättra rutiner, arbetsmiljöarbete och kommunikationen med kommunkoncernen. Det arbetet är redan igång inom flera områden.

Sidan uppdaterad 2019-11-19