Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Vägskylt med Svärdsjö på.

Svärdsjö intresseförening får kommundelsutvecklingspengar för att bland annat bygga en pendlarparkering intill tankstället i byn.

De får kommundelsutvecklings­medel 2020

Nu är det klart vilka som får kommundelsutvecklingsmedel för 2020. Den totala budgeten ligger på en miljon kronor.

Falu kommun har sedan 2011 årligen beviljat lokala utvecklingsgrupper kommundelsutvecklingsmedel. För år 2020 har kommunen avsatt en miljon kronor för genomförandet av olika projekt.

– Det här är ett sätt för oss att hjälpa föreningslivet att utveckla kommunen. Jag ser väldigt positivt på de ansökningar som kommit in, och ser fram emot att idéerna förverkligas, säger kommunalrådet Joakim Storck (C).

Kommunstyrelsen beslutade att bifalla följande ansökningar:

  • Aspeboda intresseförening beviljas 50 000 kronor. Pengarna ska användas till att rusta upp och utveckla olika mål kring sjön Stråtjärn. Exempel på aktiviteter i ansökan är att röja sly, ta ned skog, reparera bastudörr och grillbord, bygga ramp ned i vattnet och jämna till stigen runt sjön. Föreningen söker också bidrag för att utveckla parkeringen och entrén till golfbanan.
  • Vika intresseförening beviljas 140 000 kronor. Pengarna är sökta för att utveckla bygden inom hållbar utveckling med tonvikt på folkhälsa och miljö som grund för entreprenörskap. Flera olika projekt finns med i ansökan som byta till LED-belysning i elljusspåret.
  • Envikens intresseförening beviljas 270 000 kronor. Pengarna ska användas till för att rusta upp ”Gamla småskolan” i Enviken, där fönster och VA behöver åtgärdas. Bidrag söks även för att genomföra en lokalekonomisk analys och fortsätta upprustningsåtgärder för Smedjan.
  • Svärdsjö intresseförening beviljas 390 000 kronor. Pengarna ska användas för att bygga en pendlarparkering intill tankstället, där tanken är att ansluta busstrafik, bygga en uppvärmd väntsal och bygga ett cykelgarage med möjlighet för laddning av elcyklar.
  • Bjursås sockenråd beviljas 150 000 kronor. Pengarna ska bland annat användas till att köpa in en mobil toalettlösning för föreningsarrangemang i Bjursåstrakten med möjlighet för uthyrning i andra hand.

Här kan du läsa mer om hur det går till att söka kommundelsutvecklingsmedel

Sidan uppdaterad 2019-11-29