Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Kommunpristagarna med blommor och diplom på scenen i Kristinehallen

Kommunpristagare hyllades

På kommunfullmäktige den 5 december så hyllades årets kommunpristagare inom miljö, tillgänglighet, mångfald och kultur. Det var mycket glada pristagare som fick fanfar, diplom och blommor.

Alla pristagarna fick också en prissumma som är 20 000 kronor för kulturpriset, och 10 000 kronor för övriga priser.

Miljöpriset

Stråtenbo samfällighetsförening fick miljöpriset för sitt ihärdiga arbete att lösa avloppshanteringen för många hushåll i byarna Stråtenbo, Smedsbo, Kavelmora och Västansjö.

Läs mer om miljöpriset.

Tillgänglighetspriset

Lennart Martinsson fick tillgänglighetspriset för att med stort engagemang varit med att bygga upp och driva Fontänhuset i Falun. Fontänhuset stöttar många som lider av psykisk ohälsa och saknar ett sammanhang att vara med i.

Läs mer om tillgänglighetspriset.

Mångfaldspriset

Inlöparna Falun fick mångfaldspriset och har sedan maj 2017 träffats varje tisdagskväll vid sjön Tisken för att umgås genom att springa eller promenera tillsammans. Inlöparna vill hjälpa till att skapa bra möjligheter för nyanlända att integreras i det svenska samhället.

Läs mer om mångfaldspriset.

Kulturutmärkelserna

Kulturpriset

FaluFolk musik & dans fick kulturpriset bland annat för att de ”år efter år presenterat folk- och världsmusikupplevelser, som bidragit till att Falun blivit ett viktigt nav i folkmusiksammanhang.”

Kulturstipendium

Axel Jonsson som studerar måleri på konstakademin i Wien i Österrike, fick Falu kommuns kulturstipendium 2019. I motiveringen står det bland annat: ”i hans utövande finns ofta en hyllning till traditionellt måleri i kombination med svåra samtida politiska och sociala utmaningar.”

Barn- och ungdomskulturpriset

Annacari Jadling-Ohlsson fick barn- och ungdomskulturpriset. ”Genom att låna sin röst till historiska karaktärer skapar museipedagogen och berättaren Annacari Jadling-Ohlsson ett sammanhang mellan dåtid och nutid och tar med sin publik på en resa i tid och rum.”

Läs mer om kulturutmärkelserna.

Ett stort grattis till alla pristagare!

Sidan uppdaterad 2019-12-05