Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Bild som visar vilken format det ska vara 922 gånger 935 pixlar

Tidigare vd polisanmäls

Styrelsen för Lugnet i Falun AB, Lufab, beslutar att polisanmäla sin tidigare vd som misstänks för grov trolöshet mot huvudman och förfalskning av urkund.

Beslutet togs efter att styrelsen tagit del av den utökade granskning/rapport som Falu kommuns stadsjurist Leif Nilsson presenterat på dagens sammanträde.

– De uppgifter som framkommit gör att vi vill gå till botten med det här, därför har vi gjort en polisanmälan, säger Lufab:s styrelseordförande Veronika Zetterberg (m).

Vidare beslutar styrelsen att bolaget ska kräva skadestånd av tidigare vd för ren förmögenhetsskada.

Utöver detta ställs även krav på en konsult som anlitats tidigare angående felaktig rådgivning rörande Sweco-tvisten efter renoveringen av hoppbackarna. Konsulten krävs på cirka 8 miljoner kronor för felaktig rådgivning i samband med tvisten.

I augusti förra året fick vd:n lämna sin post och KPMG fick i uppdrag av kommunrevisionen att utföra en granskning av vd:s utövning, arbetsmiljö och upphandling. I november förra året presenterades rapporten som bland annat visade brister i rutiner vid upphandlingar och att den interna kontrollen brustit. Vidare belystes problem med arbetsmiljön.

Lufab:s styrelse valde i november att be Falu kommuns stadsjurist Leif Nilsson att titta djupare på vad som framkommit i rapporten.

Nu polisanmäls den förre vd:n alltså bland annat misstänkt för grov trolöshet mot huvudman och förfalskning av urkund.

Sidan uppdaterad 2020-02-20