Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Bild på Patrik sittande mot vägg.

Patrik Söderqvist blir ny kommunikationschef i Falu kommun.

Patrik blir ny kommunikationschef

Nu är det klart att Patrik Söderqvist, 44 år, blir ny kommunikationschef i Falu kommun. Han börjar sin anställning den 16 mars.

– Jag är mycket glad över att välkomna Patrik till kommunen. Han har fina meriter både som kommunikatör och ledare, säger kommundirektören Pernilla Wigren.

Så här säger huvudpersonen själv om sitt nya jobb:

–Jag brinner för Falun, brinner för kommunikation och den kombinationen gjorde att jag sökte jobbet. Att få vara med och leda och utveckla Faluns kommunikationsarbete känns spännande.

– Jag är väldigt peppad inför uppgiften och det känns inspirerande att få företräda Falun och Falu kommun på det här sättet, och jag har alltid sett mig själv som en bra ambassadör för Falun, fortsätter Patrik Söderqvist.

Har bott i Falun i 20 år

Patrik är född och uppvuxen i Horndal, men har de senaste 20 åren haft Falun som sin bostadsort.

Han kommer närmast från ett arbete som kontorschef/teamledare på kommunikationsbyrån Helikopter, som strax innan jul blev förvärvat av kommunikationsbyrån Panang.

Annars har Patrik till stora delar i sitt yrkesliv befunnit sig inom idrottens värld.

Han har varit distriktsidrottschef i Gävleborg, varit marknads- och kommunikationschef för den stora orienteringstävlingen O-ringen, varit verksamhetsledare på Dala Sports Academy och varit marknadschef i IBF Falun.

– Det blev nästan tio år inom idrottens värld. Men den röda tråden har hela tiden varit kommunikation. Åren med idrotten har också gett mig ett stort kontaktnät, säger Patrik Söderqvist.

Är speaker på elitmatcher

Patrik brukar också hjälpa till på IBF Faluns elitmatcher som speaker.

– Jag är väldigt idrottsintresserad och brukar hjälpa till där jag behövs, men speakerjobbet trivs jag med, säger Falu kommuns nye kommunikationschef.

Han börjar på sitt nya jobb måndagen den 16 mars, om mindre än tre veckor alltså.

–Jag ser redan fram emot att få köra igång, säger Patrik Söderqvist avslutningsvis.

Sidan uppdaterad 2020-02-27